Descriere

Marele Gatsby
An: 2013
Durată: 2 h 23 min
Vizualizări: 1674
The Great Gatsby

The Great Gatsby

Cu siguranța este The Great Gatsby unul dintre filmele care, după mine, a zăpăcit recenziile. Nici una nu pare să aibă prea multe în comun cu cealaltă, fie că este o recenzie pozitivă sau negativă: argumentele se schimbă mereu și nimeni nu pare să cadă de acord asupra mai multor aspecte.

    Nick Carraway, un tânăr din Minessota, renunță la dorința de a deveni scriitor și se mută în New York în 1922.  Închiriază o casă în West Egg, un cartier pentru cei proaspăt îmbogățiți. Unul dintre vecinii lui este un așa numit domn Gatsby, care organizează petreceri opulente la care întreg New York-ul apare neinvitat.

    De partea cealaltă a golfului, în East Egg, locuiește verișoara lui, Daisy Buchanan și soțul ei, Tom.

    După ce îi face o vizită verișoarei sale și petrece alături de Tom, Nick primește ,într-o dimineață, o invitație din partea lui Gatsby. Răspunde invitației, îl cunoaște pe Gasby și treptat, pe măsură ce petrec timp împreună, află că motivul pentru care Gatsby organizează acele petreceri este pentru ai atrage atenția lui Daisy, de care este îndrăgostit.

    Nu are rost să intru în detaliile vieții uitate dintre Gatsby și Daisy, despre infidelitatea lui Tom sau alte subterfugii ale opulenței New York-ului din acea vreme.

    DiCaprio si Maguire, costume, muzică din afara secolului dar care pică foarte bine pe film, opulența oligarhiei și ochii lui Dumnezeu care veghează asupra orașului recomandă acest film.

    Să nu uităm de scena care a dat startul unui roi de meme-uri: ,,I’m afraid I haven`t been a very good host, old sport. You see, I`m Gatsby!”

Spune-ți părerea

Comentarii

Fii primul care comentează

Alte filme