Descriere

Inventarea minciunii
An: 2009
Durată: 1 h 40 min
Vizualizări: 1329
The Invention of Lying

the invention of lying

   The Invention of Lying începe din start cu prezentarea unei lumi utopice: minciuna nu există. În consecință, arta din această lume au are nici un fel de acțiune sau dramă, căci asta ar implica din start minciuna. Până și reclamele afișate în această lume sunt ireal de sincere: ,,Pepsi: For when they don't have Coke”.

    Mark, eroul ales, este scenarist la o companie cinematografică. Scenariul său eșuează lamentabil și, cum sinceritatea era nelipsită, Mark este batjocorit de toți colegii și concediat de manager.

    Ghinionul continuă: proprietarul află de concediere și îi cere lui Mark să părăsească apartamentul. Cu ultimii 300$ rămași în cont, Mark plănuiește doar să își adune lucrurile într-un camion, fără a se gândi ce trebuie făcut mai departe.

    Ajuns la bancă, aflând că sistemul era blocat iar tranzacțiile se execută manual, genetica lui suferă o modificare și, pentru prima dată în istorie, spune ceva ce nu există (termenul de minciună nu fusese creat): cere o sumă mai mare de bani.

    The Invention of Lying exploatează foarte bine această superputere a lui Mark. Tot ceea ce se va întâmpla pe parcurs este o ironie dulce asupra noastră, a societății umane de astăzi.

    Într-un fel sau altul, filmul ne dovedește că cele mai mari reușite ale rasei umane au la baza lor măcar o mică minciună, chiar dacă minciuna pleacă din intenții bune.

Pro

    • Comicul apare din situații logice, reale pentru context și fără a recurge la limbaj vulgar

    • Regulile societății prezentate în film urmăresc bine logica lumii adevărului

Contra

    • Ritmul personajului jucat Ricky Gervais nu se potrivește constant cu dinamica impusă de acțiune

Spune-ți părerea

Comentarii

Fii primul care comentează

Alte filme