Descriere

Nu întoarce privirea!
An: 2018
Durată: 3 h 9 min
Vizualizări: 1297
Never Look Away

Never Look Away poate fi vizionat pe 

Never look away film

Recenzie Never Look Away

 

    Never Look Away începe prezentându-ne puțin din vremurile în care pictorului german Gerhard Richer, în film purtând numele Kurt,  a copilărit: o germanie nazistă. Până în momentul maturizării și trezirii lui artistice, pelicula ține să ne arate ce înseamna viața în acel context istoric, sub acele reguli, pentru ca mai târziu, când Kurt caută să își desăvârșească arta, privitorul să înțeleagă dramele din spatele inspirației.

    Un film care te învață despre artă, despre sensibilitate, despre părticica din suflet pe care o investim în arta noastră. Dezvăluie arta apărută într-un context istoric dificil, cu pete naziste, comuniste, dar abundând în dorință de libertate. Surprinde trecerea treptată către arta modernă.

   Never Look Away ne aduce aminte că prețul pe care arta îl cere depășește materialul, timpul, orice lucru în fața căruia oamenii obișnuți închid ochii. Că omul care face artă este pus în fața celei mai cumplite încercări: să nu întoarcă privirea. Un film despre cum arta se naște și trăiește în om.

    Cel mai mare dezavantaj al filmului este durata de peste trei ore. Unele părți nu sunt atât de încărcate pentru a te ține atent până la capăt. Totuși, subiectul este unul rar întâlnit și atinge o profunzime aparte. Expune pe larg și în detaliu, atât din punct de vedere istoric cât și uman, istoria și tragediei ei artistică.

 

Quote   


 „Don't look away. Never look away, Kurt. All that is true is beautiful.”

Spune-ți părerea

Comentarii

Fii primul care comentează

Alte filme