Descriere

An: 2009
Durată: 2 h 8 min
Vizualizări: 1267
Sherlock Holmes

sherlock holmes

    Un personaj puțin spus celebru interpretat de un actor pe măsura dificultății ridicată de personaj. Înainte de a străluci în rolul lui Tony Stark, actorul Robert Downey Jr. a impresionat în rolul detectivului britanic Sherlock Holmes și, înainte de a fi un papă tânăr, Jude Law a fost doctorul numit Watson.

    Există multe abordări și adaptări ale volumelor lui Arthur Conan Doyle, însă succesul celor mai multe dintre ele, dacă nu al tuturor, stă în modul în care este adus la viața Sherlock, geniul detectiv.

    Povestea acestui film nu respectă într-un totul sau pe alocuri deloc conturul personajului din volum, însă intepretarea și scenariul sunt atât de bine realizate încât te pot convinge că este un alt episod autentic și nepublicat din volumele autorului original. Sherlock folosește știința pentru a lupta împotriva magiei negre a Lordului Blackwood.

    Din păcate regăsim și scene SF care par că îi atribuie personajului, pe lângă inteligența pe care deja o posedă, un fel de puteri supraomenești. Totuși, privite din alt punct de vedere, te ajută să îți formezi o idee mult mai clară despre modul în care funcționează mintea unui geniu și despre cum aceasta percepe lumea.

    Dintre toate filmele și serialele care îl au la bază pe Holmes, această serie purtată pe umeri de Rober Downey Jr și Jude Law mi se pare cea mai reușită, urmată la foarte mică distanță de serialul care îl propune pe Benedict Cumberbatch în rolul lui Sherlock și pe Martin Freeman în rolul doctorului Watson.

    În schimbul unui citat vă pot mulțumi zicând că nici o replică memomariblă din filme, cel mai probabil, nu există în cărți.

    Este primul film dintr-o serie de două, al treilea film având premiera programată pentru 22 decembrie 2021.

Spune-ți părerea

Comentarii

Fii primul care comentează

Alte filme