Descriere

Prestigiul
An: 2006
Durată: 2 h 10 min
Vizualizări: 868
The Prestige

    Cuvântul ,,magie” ne trimite mereu cu gândul la o anume forță dincolo de simpla putere de înțelegere. Mereu ne-a făcut să ne întrebăm dacă este într-adevăr reală sau nu și mereu, undeva în adâncul nostru, sperăm să fie.

    ,,The Prestige” poate fi caracterizat ca fiind magic, dar asta nu numai pentru că dezvăluie secretele unor trucuri, ci și pentru modul în care o face.

    Avem două personaje principale, Angier și Borden, actori și tineri magicieni în devenire. În vreme ce își jucau rolul, destul de important, în desfășurarea unui truc care presupunea scufundarea unei femei într-un acvariu cu apă, Borden schimbă regula prestabilită și acționează cum crede de cuvință. Leagă mâinile tinerei femei, care era soția lui Angier, cu un alt nod.

    Trucul eșuează, tânăra femeie moare înecată iar Borden nu are curajul de a-și mărturisi fapta.

    De la acest incident se încheagă un întreg lanț al răzbunării și competitivității între cei doi care își sabotează reciproc spectacolele. Într-un final Borden reușește să obțină iluzia perfectă, trucul al cărui secret nu poate fi cunoscut și pe care, pentru tot restul vieții, Angier se v-a strădui să-l înțeleagă:,,The Transported Man”.

    Însă filmul nu vorbește numai despre minciunile pe care cei doi reușesc să le prezinte cu atât de mult succes pe scenă. Vorbește despre obsesie, despre gaura care se ivește în morala omului atunci când, sub orice sacrificiu, dorește să își atingă țelul.

    Ne arată cât de fragili suntem și că, mai dificil decât orice, ne este să acceptăm adevărul și să trăim cu el.

    „Now you’re looking for the secret. But you won’t find it because, of course, you’re not really looking. You don’t really want to work it out. You want to be fooled.”

Pro

    • Un mare bonus pentru faptul că acțiunea se petrece în spatele cortinelor trucurilor magice
    • Povestea filmului este construită pe mai multe substraturi (același regizor al filmelor ,,Inception” și ,,Dunkirk”)

Contra

    • Este greu de urmărit și durează mult
    • Rolul personajului interpretat de Scarlett Johansson nu are o relevanță atât de convingătoare  
Spune-ți părerea

Comentarii

Fii primul care comentează

Alte filme