Descriere

An: 2015
Durată: 2 h 27 min
Vizualizări: 800
Straight Outta Compton

    Mare parte din industria muzicală comercială pare infectată de hip hop: aproape orice melodie are un număr de versuri special rezervate unui rapper…sau a unui fel de rapper.

    Filmul Straight Outta Compton a fost lansat cu ocazia a 27 de ani de la debutul albumului cu același nume. Dar pentru a ști despre album, trebuie întâi să afli despre N.W.A (Niggaz Wit Attitudes): una dintre primele trupe de hip hop și cea mai influentă dintre ele.

    Numele a doi membri este deja cunoscut și respectat în industria muzicală: Ice Cube și Dr.Dre. Filmul arată originile fiecărui membru, contextul rasial în care au dat naștere la ceea ce au numit ,,reality raps”. Adică o definiție a ceea ce ar trebui să fie rapp-ul.

    Acțiunea începe în cartierul Compton, în 1986. Ice Cube era numai un fel de poet atras de rime, Dr. Dre un tânăr DJ și tată fără serviciu iar Eazy-E un traficant de droguri. Plecând de la experiențele legate de agresivitatea poliției și traficul de droguri,dau naștere unor piese care au depășit cu mult limita cenzurii radioului de pe atunci.Totuși, în scurtă vreme, au devenit cea mai bine vândută trupă.

    Ecranizarea ne arată istoria lor de la infințarea la destrămarea trupei, la cariere solo, la succes mondial culminând cu moartea lui Eazy-E.

    După ce am văzut acest film am înțeles de ce, în multe interviuri și piese, Eminem afirmă despre noua generație că sunt o adunătură de ,,mumble rappers”.

    Până la finalul filmului vei zice cel puțin o dată: ,,F**k the police!”

Pro

    • În echipa de producție a filmului au fost implicați și membrii reali ai trupei
    • Actorul care îl interpretează pe Ice Cube (O'Shea Jackson Jr) este fiul lui Ice Cube

Contra

    • Lasă senzația că istoria trupei a fost exagerată și glorificată peste merit
Spune-ți părerea

Comentarii

Fii primul care comentează

Alte filme