Descriere

Jocul codurilor
An: 2014
Durată: 1 h 54 min
Vizualizări: 1463
The Imitation Game

the imitation game

     În ciuda faptului că ne aflăm în căutarea adevărului, cert este că nu îi putem face mereu față. The Imitation Game reiterează un adevăr: istoria pe care o cunoaștem este plină de minciuni și secrete.

    Acțiunea se petrece în vremea celui de-Al Doilea Război Mondial, din momentul în care Marea Britanie a pașit în război. Conflictele din film nu se petrec pe linia de front, ci cu mult în spatele ei.

    Îl descoperim pe Alan Turing, cel care devine părintele fondator al informaticii și omul care, statistic vorbind, avea să scurteze războiul cu aproximativ 2 ani.

    Aflăm despre Enigma, un cod transmis printr-un dispozitiv radio prin care naziștii își trimiteau zilnic informații. Multă vreme de atunci lumea a crezut că Enigma este un cod imposibil de spart. De ce?

    Erau 159.000.000.000.000.000.000 variante posibile. Un număr atât de lung încât am dubii dacă l-am scris corect. Filmul oferă mai multe detalii despre complexitatea procesului și despre Enigma, despre Turing și echipa din spatele frontului.

    Pe lângă adevărurile pe care le aflăm despre război, The Imitation Game încântă prin sine însuși. Informațiile sunt mult mai ușor de asimilat decât dintr-un manual de istorie iar adaptarea pe ecran a adus filmului un Oscar(chiar dacă în unele detalii nu respectă realitatea). La rândul său Benedict Cumberbatch se dovedește, încă odată, a fi un actor excelent.

    Nu am putut afla dacă acestea sunt într-adevăr cuvintele lui Alan Turing:,,Sometimes it is the people no one can imagine anything of who do the things no one can imagine.”

Spune-ți părerea

Comentarii

Fii primul care comentează

Alte filme