Descriere

Animale de noapte
An: 2016
Durată: 1 h 56 min
Vizualizări: 456
Nocturnal Animals

       Am încetat de ceva vreme să mai empatizez cu fiecare personaj care într-un anume film are un destin mai mult sau mai puțin tragic. Totuși, atunci când o fac observ că, indiferent de lungimea filmului, pierd orice noțiune a timpului. Acest film m-a făcut să încurc 5 minute cu 1 oră.

       Această poveste în poveste urmărește două planuri din viața aceluiași personaj și felul în care tot ceea ce i s-a întâmplat poate fi transformat într-o carte.

       Susan, puntea de legătură dintre cele două povești, este o femeie bogată, realizată, căsătorită și totuși complet nefericită.

       Edward, fostul ei șot, îi trimite un manuscris nepublicat al celui mai recent volum al său.

       De aici începe un conflict între trecut și prezent, între bogați și săraci și alte forțe opuse pe care filmul le ambalează sub un singur criteriu comparativ: între omul puternic și omul slab. Deși depinde de fiecare, filmul poate fi o revelație asupra ceea ce numim putere și cum puterea, sau lipsea ei, ne schimbă traseul pe care îl urmărim în viață.

       Actorii sunt incredibil de bine potriviți pentru rolul lor, textul este în cantități, aș îndrăzni să zic, aproape perfecte, iar durata filmul este, din nou, aproape perfectă.

       Un mic avertisment pentru cei mai neobișnuiți cu imaginele agresiv de sincere: începutul filmul s-ar putea să vă surprindă.

 

Pro

  • Atmosfera filmului te ține până la final
  • Imaginea este echilibrată clar între cele două povești
  • O poveste este mai bună decât alta
  • Finalul este poate neașteptat, dar frumos oricum
  • Este genul de film în care regăsești idei pe care nu știi cum să ți le exprimi

Contra

  • Uneori stările lui Susan par exagerate, situația ei este cam dramatizată
  • Una dintre povești este lipsită de dinamism
Spune-ți părerea

Comentarii

Fii primul care comentează

Alte filme