Descriere

Fotograful de la Mauthausen
An: 2018
Durată: 1 h 50 min
Vizualizări: 1472
The Photographer of Mauthausen

Vezi online pe

the photographer of mauthausen online subtitrat in romana netflix

   Recenzie The Photographer of Mauthausen

 

    Dacă ești un client al recomandărilor noastre, probabil să fi observat că încercăm să abordăm subiectul războiului din perspectiva mai multor filme, de pe cât mai multe fronturi. Povestea lui Francisco Boix, prizonierul fotograf din lagărul de concentrare de la Mauthausen, vine din spatele luptelor, dintr-un loc în care sfârșeau prizonierii de război și unii evrei. 

    Pelicula în sine nu are cea mai bună coloană sonoră, cel mai bun text sau cea mai bună regie, iar lucrurile acestea cu siguranță vor sări la un moment dat în ochii oricum. Istoria joacă un rol important, adevărul, empatia și în final, însăși fotografiile lui Francisco Boix.

  Într-un loc din Austria, nu departe de malurile Dunării, naziștii au ridicat acest lagăr de concentrare unde vor trimite mulți dintre deținuții politici spanioli, 7.000 la număr, pe lângă restul evreilor și alți captivi de război. Boix este unul dintre cei norocoși, căci talentul lui în arta fotografiei îl pune în poziția privilegiată de a lucra în laboratorul taberei. Pare mereu mai bine hrănit decât ceilalți, iar accesul către documente importante îi este facil.

    În 1943, când naziștii pierd lupta de la Stalingrad și roata războiului se întoarce împotriva lor, se ordona ca toate fotografiile și documentele din lagăr să fie arse. Boix fură negative care conțineau fotografii cu ororile naziste și le ascunde prin lagăr. În final doar o parte dintre negative au supraviețuit.

    Din cei 200.000 de prizonieri ai Lagărului de Concentrare Mauthausen, mai bine de jumătate au fost uciși.

    Să scriem mare: Bazat pe Fapte Reale.

    Quote


 Reality doesn't exist, Franz. It all depends on the point of view.

Spune-ți părerea

Comentarii

Fii primul care comentează

Alte filme