Descriere

Gol Pușcă
An: 1997
Durată: 1 h 31 min
Vizualizări: 585
The Full Monty

Vezi online pe

The full monty online subtitrat

Recenzie The Full Monty

 

    Încă o dată, după cum am menționat când am recomandat Get Smart, ne întoarcem în trecut pentru a pune mâna pe un film de comedie de calitate.

   Intrăm în orașul Sheffield, Marea Britanie, cândva prosper datorită fabricilor de oțel, acum o ruină a epocii industriale și pradă a lumii moderne. Bărbații sunt șomeri, fără noi calificări, în vreme ce femeile par a duce în spate greul gospodăriei.

    Gaz își încasează periodic șomajul și participă la toate cursurile de recalificare, însă preferă să se țină de escrocherii decât să își caute un loc de muncă. Lucrurile îi merg bine până când află că trebuie să plătească pensia copilului, altfel își pierde dreptul de a mai petrece timp cu el. 

    Disperat, gândul îi merge acolo unde a văzut că banii poț fi făcuți ușor și cu are la îndemână: dansul. Dar nu orice dans, ci striptease. A aflat că o trupă numită Chippendale Dancers a făcut câteva mii de lire într-o singură noapte, așa că este hotărât să își rezolve problemele prin aceeași metodă. Racolează câțiva alți bărbați fără nimic mai bun de făcut, pun cap la cap o coregrafie și apoi dau sfoară în oraș. Poate că este inutil, dar menționăm că sala de spectacol este plină, nu doar cu femei.

    The Full Monty se poate prea bine să fie o sursă de inspirație pentru Magic Mike, în ciuda faptului că filmele merg în zone opuse de entertainment. Dacă Magic Mike este mai degrabă un film pentru doamne și domnișoare, The Full Monty este pentru toți cei care înțeleg penibilul pe care majoritatea bărbaților îl simt când dansează, disperarea și nevoia de a găsi un loc de muncă, sacrificul de a face ceea ce trebuie pentru a supraviețui.

    Este interesantă perspectiva masculină asupra emancipării femeii. Fanii Game of Thrones au șansa de al vedea pe Robert Baratheon scuturându-și ciocanul de război pe scenă, nu pe front.

    Quote

 

    A few more years, and men won't exist.

Spune-ți părerea

Comentarii

kendall.turcotte@ifastnet1.com

30/10/2022 19:56

roger65

30/10/2022 20:01

marcella0@ifastnet1.com

30/10/2022 20:13

edd68

30/10/2022 20:21

結愛.吉田

26/12/2022 20:57

markus42

26/12/2022 21:02

Alte filme