Descriere

În Timp
An: 2011
Durată: 1 h 49 min
Vizualizări: 321
In Time

Vezi online pe

In Time film online subtitrat

Recenzie In Time

    Timpul înseamnă bani, la propriu, în această nouă versiune a lumii. Oamenii au fost programați genetic să nu mai îmbătrânească de la 25 de ani, iar anul cu numărul 26 este, de fapt, un ceas cu numărătoare inversă, la căpătul căruia să află moartea. Însă timpul poate fi câștigat, furat sau transferat de la un om către altul, iar timpul pe care îl ai la dispoziție strălucește pe antebrațul stâng. Dacă știi să îți manageriezi viața, poți deveni nemuritor.

    Will Salas trăiește, efectiv, de la o zi la alta și trebuie să își completeze mereu norma de la fabrică pentru a putea supraviețui, precum majoritatea cunoscuților lui. Într-o seara cu băieții la bar, Will îl ajută pe un străin cu 100 de ani pe ceas să scape de un grup de criminali. După o discuție filosofică asupra vieții și morții, străinul îi povestește că cei bogați au mii de ani în conturile lor, iar restul oamenilor sunt sacrificiul necesar pentru nemurirea lor. În final, cei doi adorm într-un depozit. Când se trezește, străinul nu mai e, iar Will are cei 100 de ani pe propriul ceas.

    Cu un secol la dispoziție și cu Păzitorii Timpului pe urmele lui, Will pleacă în districtul corporatiștilor cu gândul de a se răzbuna și a îndrepta lucrurile.

    Chiar dacă mesajul filmului In Time este pus într-un context ușor evident, povestea funcționează în continuare prin felul în care a fost concepută. M-aș încumeta să spun că redă o formă dusă la extrem a capitalismului, sub comparația dintre un Rolex sau un ceas câștigat la pufulețul cu surprize.

    Dacă stai și ei filmul la puricat, cu siguranță vei găsi destul de multe lucru care nu par să funcționeză sau nu se încadrează în logica filmului. Poate că tocmai de aceea s-au evitat aceastră introducere abundentă de detalii, pentru a ține privitorul atent la ceea ce se întâmplă, nu la cum ar fi trebuit să se întâmple.

    Quote

 

No one should be immortal, if even one person has to die.    

Spune-ți părerea

Comentarii

Fii primul care comentează

Alte filme