Descriere

Tăcerea mieilor
An: 1991
Durată: 1 h 58 min
Vizualizări: 644
The Silence of the Lambs

Recenzie The Silence of the Lambs

    Criminalii, în ciuda brutalității și cruzimii, au ridicat poate cele mai greu de răspuns întrebări legate de psihologia oamenilor. Poate din această cauză sunt, adesea, fascinanți când îi întâlnești în cărți sau filme. Pelicula The Silence of the Lambs aduce în scenă unul dintre cei mai fascinanți criminali văzuți pe micul ecran: Hannibal Lecter.

    Filmul începe portretizând-o pe Clarice Starling, o tânără agentă FBI care trebuie să înfrunte o lume a discriminării. În căutarea ascensiunii profesionale, Clarice este trimisă la o închisoare de maximă securitate pentru a încerca să obțină informații de la Hannibal Lecter, un psihiatru care vorbește limba criminalilor. 

    Hannibal, cu propriul plan în minte, o ajută pe tânăra agentă să intre în mintea lui Buffalo Bill, un criminal în serie care își jupuia victimele. Pe măsură ce capturarea lui Buffalo se apropie de final, planul lui Hannibal atinge apogeul. Un criminal este prins, altul evadează. 

    Lăsând la o parte acțiunea în sine, The Silence of the Lambs strălucește prin profunzimea și meticulozitatea prin care își construiește personajele. Anthony Hopkins face din Hannibal Lecter un criminal care te poate înspăimânta și fascina în aceeași scenă. Deși un degenerat care își mânca victimele, Hannibal rămâne în sfera unamului prin empatia pe care o are pentru traumele agentei Clarice. Ambii sunt orfani, ambii au dus o viață lipsită de afecțiune, iar asta îl determină să îi ofere o mână de ajutor. Cei doi sunt personaje antitetice, totuși par a forma o echipă, dezvoltând o relație mentor-elev.

    Dacă dorești să afli întreg parcursul lui Hannibal Lector, atunci vezi și Red Dragon, care arată cum a fost Lecter prins, și Hannibal, care redă ceea ce s-a întâmplat după evadarea din The Silence of the Lambs.

Quote

 

    I'm not sure you get wiser as you get older, Starling, but you do learn to dodge a certain amount of hell.

Spune-ți părerea

Comentarii

Fii primul care comentează

Alte filme