Descriere

Epoca de Gheață
An: 2002
Durată: 1 h 21 min
Vizualizări: 378
Ice Age

Recenzie Ice Age

    Pentru că ne aflăm la începutul încălzirii globale, reamintim de un film a cărui acțiune se petrece la începutul ultimei ere glaciare.

    Ice Age își începe relatarea cu o migrare în masă a tuturor speciilor din acele timpuri. Ceata de animale preistorice se îndreaptă spre sud, chiar glumind pe seama dezastrului care urmează să aibă loc. Dintre toți, un mamut morocănos străbate drumul în sens învers, către nord, fără să aflăm motivul. 

    Câteva cărări mai încolo, îl găsim într-un copac și pe leneșul Sid, care a dormit prea mult și a pierdut dimineața plecării. În scurt timp, Sid și mamutul Manny se întălnesc. Găsesc un pui de om și hotărăsc să-l ducă înapoi în așezarea oamenilor.

    Aici își face apartiția și Diego, o specie de trigu cu dinții lungi, care avea alte planuri cu puiul de om. Găsindu-l sub protecția lui Manny, Diego se vede obligat să fie viclean și să aștepte momentul potrivit pentru a ataca, așa că până atunci se preface că le oferă celor doi o mână de ajutor. 

    Accidente neprevăzute se întâmplă, Manny îl salvează pe Diego, făcându-l pe trigu să renunțe la planul său de a oferi puiul de om haitei sale. În final puiul de om ajunge între ei lui, iar epoca de gheața continuă.

    Producția Ice Age apare într-un moment în care tehnologia animației începea să treacă prin schimbările care au adus-o în punctul de astăzi. Poate că acest lucru le-a permit producătorilor să acorde mai multă atenție mesajului, căci în pofida unor lucruri lipsite de o anumită logică, filmul te captivează și cu siguranța te face să zâmbești. 

    Dacă ai ochii unui adult răbdător, vei găsi fel de fel de referințe către diverse repere culturale, de la Star Trek, până la asemănări cu povestea copilului Mowgli, sau a lui Moise, sau un fel de Titanic, sau toate împreună.

    Ice Age vine într-o serie mai lungă de filme, despre care vom scrie pe parcurs. E oare bine să spunem, de pe acum, că o veveriță este de vină pentru multe dezastre naturale care au avut loc în istoria planetei?

Quote


Give it up Sid. You know humans can't talk

Spune-ți părerea

Comentarii

Fii primul care comentează

Alte filme