Descriere

Cum să îți dresezi dragonul
An: 2010
Durată: 1 h 38 min
Vizualizări: 849
How to Train your Dragon

Vezi online pe

How to Train your Dragon 1 online dublat

Recenzie How to Train your Dragon

   Pășim într-o lume vikingă, unde fiecare sat poartă un nume ciudat și se află pe o faleză stâncoasă la malul oceanului. Din Mitologia Nordică, știm că vikingii credeau în tot felul de creaturi ciudate: de la giganți, oameni de gheață, până la șerpi uriași care se ascund pe fundul oceanului. Însă nu se pomenește nicăieri de dragoni.

    Cei de la DreamWorks make the dream work și pun dragonii și vikingii în același univers. Drept vorbind, nici un alt popor de războinici ar fi suficient de curajos să se avânte în luptă egală cu dragonii, dar amite să îi dreseze. Pespectiva asupra dragonilor este cu totul diferită de cum o găsim în Raya and the Last Dragon.

    În unul dintre aceste sate, numit Berk, locuiește și Hiccup. Este fiul căpăteniei, însă nu are deloc caracterul și nici fizicul unui viking. Fiind mai subțirel, săteni îl tratează diferit. Totuși, Hiccup își dorește să ucidă un dragon la fel de tare precum ceilalți copii de vârsta lui, căci doar așa poate ar avea șansa să își facă o prietenă. 

    Inventează un dispozitiv și, în noaptea când dragonii atacă satul, reușește să lovească cel mai rar și dur dintre dragoni: Night Fury. Fără nici un martor, sătenii nu îl cred pe cuvânt, iar Hiccup pleacă în pădurea unde a văzut că se prăbușise dragonul. Îl găsește rănit, legat fedeleș de funiile pe care le aruncase prin dispozitivul său. Hiccup dovedește din nou că este diferit și, în loc să ucidă bestia, o eliberează. Rănit, dragonul nu mai poate zbura, ceea ce îi dă băiatului suficient timp să îl studieze și să-l înțeleagă.

    În cele din urmă, își dă seama că dragonul are nevoie de o noua aripa și, cu inventivitatea lui, crează una. Cei doi se împrietenesc, iar Hiccup trebuie să lupte să salveze restul dragonil de atacul viking, încercând să îi facă pe toți să înțeleagă că dragonii pot fi dresați.

    How to Train your Dragon este un încântător film pentru cei mici. Nu-i lipsește dinamica, mesajele educative, iar animația grafică este demnă de secolul în care trăim.

    Îți recomandăm din acest moment și continuările: How to Train Your Dragon 2 și How to Train your Dragon: The Hidden World.

Quotes


I wouldn’t kill him, because he looked as frightened as I was. I looked at him… and I saw myself.

Spune-ți părerea

Comentarii

Fii primul care comentează

Alte filme