Descriere

Războiul de mâine
An: 2021
Durată: 2 h 18 min
Vizualizări: 303
The Tomorrow War

Recenzie The Tomorrow War

 

    Dacă ai fi pus în situația de a lupta pentru copiii și nepoții tăi, ai vrea să o faci? Pare contra-intuitiv să porți un război care nu mai este al tău. Avertisment: dacă nu ești fanul filmelor în care invaziile extraterestre au loc sau nu-ți place ideea de a călători în viitor, renunță acum.

   The Tomorrow War începe cu familia Forester urmărind finala unui campionat de fotbal în ajun de Crăciun. Dan Forester, soț și tată, tocmai aflase vestea că nu este primit la un anume institut de cercetare și trebuie să rămână la jobul lui de profesor de biologie.

    Înainte ca una dintre echipe să marcheze, pe teren se deschide un portal și soldați din viitor apar pentru a anunța teribilul: Pământul este invadat de extratereștrii, iar singurii soldați rămași disponibili se află în trecut.

    Se sar anumite detalii, se încep recrutările, se poartă bătălii, însă viitorul pare pierdut în continuare. Dan Forester, fost soldat, este recrutat la rândul sau, trimis în viitor pentru o săptămână și rugat să conducă o operațiune de Search and Rescue. La finalul operațiunii, Dan află că este condus de propria fiică.

    Până la finalul săptămânii sale în viitor, cuplul tată-fiică reușesc să găsească o substanță care ar ucide cu ușurință rasa invadatoare. Ultima fereastră a viitorul ne arată că omenirea a pierdut războiul și a fost ștearsă de pe fața planetei. Dan ajunge înapoi în trecut.

    Lumea cinematografică este plină de filme care abordează, ca pârghii de expunere(dacă vezi filmul, prinzi și referințawink) invaziile și călătoriile în timp (aici îți recomandăm serialul Dark). The Tomorrow War nu vine cu rase noi de extraterești sau cu timelines mai bine gândite sau organizate. Nici actorii nu ies mult în evidență, cu atât mai puțin Chris Pratt. Dacă ar fi să fac o paralelă cu alte filme americane în care foștii soldați sunt mereu speriați și suferă din cauza traumelor, personajul lui Pratt este prea carismatic și prea puțin afectat de tot ce se întâmplă. Nu că ar fi vina lui pentru distribuția rolurilor.

    Una peste alta, ne-a atras atenția întrebare pe care filmul o pune, adică cea din începutul acestei recenzii, și felul în care încearcă să îi ofere un răspuns.


Quote

Second chances are really hard to come by.    

 

Spune-ți părerea

Comentarii

Fii primul care comentează

Alte filme