Descriere

Tigrul alb
An: 2021
Durată: 2 h 5 min
Vizualizări: 813
The White Tiger

Vezi online pe

The White Tiger film online review

 

    India. Cât de mult știm despre India? Sunt oameni maronii, foarte mulți, cu un accent în engleză foarte comic, cu un număr ireal de mare de zei, trăiesc în localități neîngrijite și au un obicei diferit de a da din cap, așa cum probabil ai văzut în Asia Express. Producția The White Tiger intră mai adânc într-un aspect din viața socială a Indiei, pe când emisiunea nostră TV se concentra mai mult asupra turismului altfel.

    Balram își începe povestea compunând o scrisoare pe care își dorește să o trimită prim-ministrului Chinei, care urmează să viziteze India. Vocea lui, pe măsură ce scrie, narează tot ceea ce urmează a se petrece.

    Viața lui Balram a început într-un sat sărăc al Indiei, unde familia lui era guvernată de bunică. Ea este cea care îl obligă să renunțe la școală, să lucreze la ceainăria familiei și îi obligă fratele să se însoare. Nedorindu-și aceeași soartă, își dă silința să plece din sat și să lucreze ca șofer pentru familia care, în schimbul unei taxe, proteja satul.

    Întrat în slujba familiei respective, viața lui nu-și schimbă atât de mult parcursul precum se aștepta: este șoferul nr.2, doarme pe jos, este pus să bată covoare, să curețe, să maseze picioarele stăpânului. Dorința de a accede cu orice cost îi licărește în priviri, însă niciodată cu gândul de a-și răni stăpânul. Între el și Ashok, fiul cel mic al stăpânului, se leagă o relație de loiatitate de tip servitor- stăpân. 

    Relația se rupe atunci când stăpânul trădează acea loialitate, iar Balram simte crescând nevoia de a deveni un tigru alb - un tigru care apare odată la o generația, un tigru care vrea să își schimbe clasa socială.

    The White Tiger este o producție Hollywood, deci muzica, dansul și logica unui muzical de Bollywood lipsesc cu totul. Adarsh Gourav creeză din Balram un personaj obedient, carismatic, dar în același timp foarte ușor de displăcut. Prin ochii lui vedem clasele sociale ale Indiei, politica coruptă și viața bună și naivă a unui tip de bogătaș educat în America.

    Pentru ei, Balram reprezintă adevărata Indie, pentru Balram, ei reprezintă libertatea pe care și-o dorește.

    Filmul este inspirat din volumul The White Tiger, scris de Aravind Adiga.

    Quotes


I think we can agree that America is so yesterday, Indian and China are so tomorrow.

Spune-ți părerea

Comentarii

Fii primul care comentează

Alte filme