Descriere

Ragnarok
An: 2020
Durată: 0 h 0 min
Vizualizări: 1201
Ragnarok

Review Ragnarok de la Netflix   Despre Ragnarok

 

    Turid, mamă singură cu doi băieți, se muta înapoi în Edda, orașul norvegian natal. Chiar în ziua sosirii, fiul cel mare, Magne, are o interacțiune cu doi bătrâni. Unul dintre ei, care stă în mijlocul străzii, îl avertizează despre ciudățeniile orașului. Celălalt îi mângăie fruntea. La scurt timp, în ochii băiatului apar fulgere și prezice ploaie chiar dacă cerul era complet senin.

    Pentru cei care nu s-au prins deja, Magne are să fie Thor al secolului XXI, unul cu totul diferit de cel din Avengers.

    Deși fictiv, Edda este ultimul oraș care a renunțat la vechile credințe și lasă impresia că este locul în care zeii din Asgard s-au luptat cu Giganții. Zei, care au fost înfrânți, sunt nevoiți să se ajute reciproc pentru a distruge giganții care au supraviețuit.

    Serialul Ragnarok intră detaliat în universul mitologic nordic și transpune zeii antici într-o era contemporană.

    Ragnarok are până în prezent 2 sezoane a câte 6 episoade, cu aproximativ 40-50 minute per episod.

 

Episodul Pilot vs Restul Serialului

 

    Cei doi frați viitori zei se mută în Edda. Magne o cunoaște pe Isolde și se apropie de ea, căci ambii sunt interesați de poluarea ghețarilor din zonă.

    Apare și familia antagonistă, cea a giganților. De-a lungul mileniilor s-au infiltrat bine în societate, însă activitatea lor a rămas, ca dintotdeauna, fără scrupule.

    Plecând pe munte cu pretextul de a se da cu parapanta, Isolde află despre butoaie toxice ascunse în ghețarul care se topește.

    Este un episod pilot bun, care îți destăinuie ce trebuie să știi, fără a fi nevoie sa îți deseneze. Dacă ai un minim de cunoștințe mitologice, deja poți face legături și poți încerca să ghicești cine va deveni care zeu. Suspansul pentru cum se va instala povestea mai departe se instalează și probabil o să vrei să vezi măcar și episodul următor.

 

Și dacă vrei să știi mai multe, but no spoilers

 

    Dacă îți place Thor(Chris Hemsworth) din universul celor de la Marvel, ar fi bine să afli că nu este tocmai portretul real al zeului din mitologie. Dacă nu ai citit Mitologia Nordică, atunci nu o să ai de ales decât să ne crezi pe cuvânt când spunem că Magne din Ragnarok se apropie ceva mai bine de Thor așa cum a fost el creat. Un Thor care este dușmanul de moarte al giganților.

    Ragnarok este mai degrabă pe gustul celor pasionați de mitologie, istorie sau iubitori de SF. Dar, dacă ar fi să numesc un element pentru care ar atrage mai multă atenție, ar fi prin faptul că integrează interesant apariția unui nou rând de zei în societatea modernă. 

    Un gândurac îl acordăm și pentru faptul că  înaintea fiecărui episod în care își face apariția un nou zeu, aveam întâi conturată imaginea lui așa cum vine din mitologie.

    S-ar putea să nu fie un serial pe placul tău, s-ar putea să fie exact ce trebuie. Oricum ar fi, Ragnarok merită o șansă.

 

Spune-ți părerea

Comentarii

Fii primul care comentează

Alte filme