Descriere

An: 2019
Durată: 2 h 9 min
Vizualizări: 575
Glass

       Majoritatea bărbaților suferă de un complex puțin dubios, în sensul în care și-ar dori să fie eroul prințesei care așteaptă să fie salvată dintr-un turn. Prima secvență a acestui film ne servește un exemplu clar al acestui complex, la care se adaugă și plăcerea de a acumula vizionări.

       Motivul pentru care am menționat acest complex se datorează faptului că acest film reînvie teoria lui Mr.Glass (eroii din benzile desenate sunt inspirați din oameni reali cu puteri neobișnuite). Filmul unește personajele din ,,Unbreakable” și ,,Split”, adică pe David Dunn, singurul supraviețuitor al unui accident de tren oribil, pe Mr.Glass și pe Kevin Wendell Crumb, cel care suferă de disociere traumatică a personalității.

       Acțiunea este derulată puțin invers: cei trei sunt cu toții închiși în spitalul psihiatric ,,Raven Hill Memorial” iar medicul care se ocupă de ei încearcă să îi convingă că într-adevăr sunt bolnavi. Pentru a nu îi scăpa de sub control, fiecare este închis într-o cameră special amenajată pentru a le exploata slăbiciunile.

       Planurile se împart pentru a urmări fiecare personaj. Până când toate aceste trei linii de desfășurare a acțiunii se intersectează, singurul punct de convergență este spitalul. Scenele se scurg lent și se aseamănă majoritar cu monotonia din ,,Unbreakable”, băiatul lui Devid Dunn impresionează negativ în continuare iar tensiunea din ,,Split” ar fi putut fi exploatată mai mult, odată cu jocul în continuare impresionant al lui James McAvoy.

       Mr.Glass grăiește din nou un posibil adevăr: ,,I believe that if everyone sees what just a few people become when they wholly embrace their gifts, others will awaken. Belief in oneself is contagious.”

 

Pro

    • Finalul rămâne destul de surprinzător în ciuda stării academice pe care o insuflă, pe toată durata filmului, medicul psihiatru al celor trei

Contra

    • Filmul este lung, în unele părți plictisitor
    • Deși este un film SF, unele frânturi de logică a spațiului deranjează
    • Spitatul are mult prea puțin personal
Spune-ți părerea

Comentarii

Fii primul care comentează

Alte filme