Descriere

Breaking Bad
An: 2008
Durată: 0 h 0 min
Vizualizări: 1077
Breaking Bad

Breaking bad sezonul 1Despre Breaking Bad

   Într-un oraș american foarte aproape de granița cu Mexicul, trăiește familia profesorului de chimie Walter White, care nu o duce prea bine din punct de vedere financiar. Pentru a face față cheltuielilor, Walter este nevoit să-și ia o a doua slujbă la o spălătorie auto.

    În această perioadă a vieții, când soția rămâne însărcinată contrar dorinței ambilor parteneri, primește un diagnostic crunt: cancer la plămâni. Timp de viață rămas: câteva luni. 

    În fața acestui diagnostic, Walter trăiește o revelație profundă și își vede întreaga viață cu alți ochi. Dezamăgit de eșecurile adunate în timpul vieții, Walter vrea acum, cu orice preț, să asigure un viitor familiei chiar după moartea lui. Vremurile disperate cer măsuri disperate, iar Walter își folosește educația în chimie pentru a deveni Heisenberg, cel mai mare artist al metanfetaminei.

    Lucrurile iau o întorsătură alambicată. Familia se destramă, oameni mor, iar chimia se dovedește a avea mai multe aplicații decât ni se spune în școală.

    Serialul are 5 sezoane, cu un număr de episoade într 7 și 16 pe sezon. Fiecare episod are în medie 45-50 de minute.

 

    Episodul Pilot vs Restul Serialului

 

    Dacă cea mai mare parte a serialelor se folosesc de episodul pilot numai pentru a te introduce în poveste, Breaking Bad face un pas mai departe și intră direct în acțiune. În scenele de final ale episodului pilot, suspansul îți va face inima să bată măi tare și te vei întreba când te-ai implicat atât de mult. 

    Walter află că suferă de cancer pulmonar și se hotărăște să prepare metanfetamină. Ca să intre în contact cu piața își abordează un fost elev, Jesse Pinkman. Fură echipament din liceul în care lucrează, cumpără un RV și construiesc un laborator mobil. 

    Primul produs ajunge la nasul traficanților și le stârnește interesul imediat. Problema care se pune este cum poate un simplu profesor de chimie să facă afaceri alături de un cartel? Colac peste pupăză, trebuie să tăinuiască totul în față familiei, din care face parte și un agent local al DEA(Departamentul de Combatere a Drogurilor).

    Serialul continuă în mare formă, iar Walter White( jucat de Bryan Cranston) arătă care are, cum s-ar zice azi, sosu' ală.

 

Și dacă vrei să știi mai multe, but no spoilers

 

    Cel mai interesant lucru este dezvoltarea logică și treptată a lui Walter. De la profesor de liceu, om la catedra lui, temător, familist și timid din fire, devine unul dintre cei mai căuți infractori. Revelațiile pe care le trăiește îl schimbă într-o manieră care, dacă nu te înspăimântă, te face să te întrebi dacă acele calități nu există în oricare.

    În mâinile aceluiași Walter chimia devine planul A, planul B, planul C. Din poziția de privitor, care nu înțelege prea multe, preiau cu nonșalanță o replică cheie: Yeah, science! Bitch!

    Chiar dacă serialul se închie într-o notă care îi va lăsa curioși pe mulți, există o continuare realizată ulterior, anume filmul El Camino: A Breaking Bad movie.

    În Breaking Bad își face aparția Saul, care primește propriul serial numit Better Call Saul.

Spune-ți părerea

Comentarii

Fii primul care comentează

Alte filme