Descriere

Peaky Blinders
An: 2013
Durată: 0 h 0 min
Vizualizări: 1165
Peaky Blinders

Peaky Blinders online disponibil pe NetflixDespre Peaky Blinders

    Serialul are la bază povestea unei grupări urbane, cu numele Peaky Blinders, alcătuite în principal din romi și irlandezi. Acțiunea se petrece în Anglia, orașul Birmingham, imediat după sfârșitul Primului Război Mondial.

    În roluri principale sunt membri familiei Shelby, conduși de către Thomas Shelby. Familia se ocupă în special de pariuri, însă compania Shelby Limited își va lărgi treptat influența și activitățile prin mijloace mai puțin legale.

    Peaky Blinders are în prezent 5 sezoane a câte 6 episoade fiecare, cu o medie de 55-60 de minute per episod. Apariția sezonului 6 a fost întârziată din cauza pandemiei.

Episod Pilot vs Restul Serialului

    Episodul pilot începe cu o secvență industrială în care vedem orașul Birmingham, apoi pe Tommy Shelby făcând o vizită în tabăra romilor pentru a i se vrăji calul de curse.

    De aici aflăm rapid că familia Shelby se ocupă de pariuri, aceeași familie care a format grupul Preaky Blinders, controlează o bună parte din oraș.

    Lucrurile sunt puse în suspans când Tommy Shelby mărturisește unui membru al familiei că a furat accidental, dar la propriu, un transport de armament cu destinația Libia, pe care l-a păstrat. Un detectiv londonez vine în oraș pentru a găsi acel transport.

    Primele două sezoane ale serialului nu sunt tocmai atât de bune. Șansele să nu vrei să te ții de serial sunt suficient de ridicate la început, însă dacă persiști o vreme îți vei da seama că devine unul dintre cele mai bune seriale recent realizate. 

    Lucrurile se intensifică pe parcurs, odată cu scalarea firmei Shelby Limited.

 

Si daca vrei sa stii mai multe, but no spoilers

 

   Grupul Peaky Blinders a existat într-adevăr în istoria orașului Birmingham, însă originea numelui este neclară.

    Cea mai circulată explicație ar consta în lamele pe care grupul le ascundea în marginea șepcilor plate, pentru a le folosi pe post de armă în bătăile de stradă.

    O altă variantă spune că ar fi utilizat aceleași sepci plate pentru a acorpi fețele victimelor înainte de a le răni.

    În realitate banda nu a ajuns, cel mai probabil, niciodată la puterea de influență pe care o capată în serial, banda dizolvându-se cu totul undeva în anul 1930.

    Pe lângă confruntările pentru influența locală sau regională, serialul Peaky Blinders oferă o dezvoltare frumoasă fiecărui personaj, urmărind evoluția morală și psihică. Cam toate personajele poartă traumele războiului.

 

Spune-ți părerea

Comentarii

Fii primul care comentează

Alte filme