Descriere

Lupul pe de Wall Street
An: 2013
Durată: 3 h 0 min
Vizualizări: 808
The Wolf of Wall Street

Vezi online pe:

Wolf of Wall Street film online pe filmoteca

    La prima vedere, piața de tranzacționare a acțiunilor pare ușor de înțeles, iar povestea din The Wolf of Wall Street se bazează pe această aparență publică.

    Ce sunt acțiunile? Sunt mici frânturi ale unui firme, scoase la vânzare publică pentru a genera mai mult capital firmei respective. Dacă firma se dezvoltă și face profituri tot mai mari, prețul unei acțiuni crește. Un stockbrocker este o persoană care vinde acele acțiuni în schimbul unui procentaj din vânzare, promițând clienților că prețul lor va crește în timp, iar clienții se vor îmbogăți.

    Cariera lui Jordan Belfort pe Wall Street începe undeva pe la 20 de ani, proaspăt căsătorit, cu visul de a se îmbogăți. 

    Se integrează într-o firmă, iar stockbrokeri cu experiență îl iau sub aripa lor. Totul merge pe placul lui, până când o criză financiară lovește SUA, firmele dau faliment, iar mulți stockbrockeri, printre care și el, rămân fără loc de muncă.

    Atunci se hotărăște să coboare nivelul jocului și se angajează la o mică firmă de investiții pentru a putea supraviețui. Află că acea firmă de investiții opera pe piața nereglementată. Aici este surprins de faptul că un broker păstreză 50% din suma de vânzări. 

    Cu experiența lui de pe Wall Street știe cum să profite repede de oportunitate. Recrutează câțiva amici, le oferă un scenariu de vânzări și devine milionar profitând de piață nereglementată. Odata cu banii vine și lipsa grijiilor sau a auto-controlului.

    Leonardo DiCaprio se transformă într-un personaj extraordinar de efervescent, în totalitate captivat de adrenalina pe care banii și drogurile o generează.

    Filmul nu arată nici o intenție de subtilitate. Scenele sunt cât se poate de vulgare, desmățul este fără cenzură și nu îți lasă nicăieri impresia că ar intențioa să devină altfel. Transmite atmosfera nebuniei generate de sume mari de bani obținute rapid.

    The Wolf of Wall Street este adaptat după memoriile lui Jordan Belfort. El însuși susține într-un interviul că filmul îi exagerează povestea din multe puncte de vedere, chiar dacă manevrele financiare expuse sunt inspirate din propriile-i fapte. El a fost acuzat în 1998 de spălare de bani, închis pentru 2 ani și obligat să restituie 110 milioane de dolari persoanelor păgubite.

    Belfort este un personaj pe atât de lacom, pe atât de motivat: 


    Let me tell you something. There’s no nobility in poverty. I’ve been a rich man and I’ve been a poor man. And I choose rich every f**king time.

Spune-ți părerea

Comentarii

Fii primul care comentează

Alte filme