Descriere

An: 2016
Durată: 1 h 57 min
Vizualizări: 811
Split

split

        Un foarte bun exemplu de film a cărui premieră o așteptam și nu m-a dezamăgit.

    Kevin Wendell Crumb reprezintă punctul de intersecție fizic a altor 23 de personalități diferite. Zic punct de intersecție fizic deoarece aceste alte 23 de personalități să află sinea lui. Ca urmare a unor amintiri puțin spus neplăcute, mintea lui Kevin a ajuns să sufere de disociere traumatică a personalițății.

    Obsesiv-compulsivul Dennis, băiatul de 9 ani Hedwig, Patricia sau femeia care controlează totul și alte personaje se luptă pentru a pune stăpânire pe lumina din mintea lui Kevin.

    Această poveste incredibilă din punct de vedere psihologic este redată prin impresionanta interpretare a lui James McAvoy. Impresionantă deoarece nu este nevoie de absolut nici un alt reper vizual, auditiv sau de orice alt fel pentru a înțelege când actorul schimbă personalitatea, de la felul în care vorbește până la cele mai subtile elemente de limbaj non-verbal.

      Split urmărește evoluția unei noi personalități numită Bestia iar explicațiile necesare pentru a înțelege conturul și contextul psihologic al lui Kevin sunt explicate de medicul psiholog al personajului.

    Ușor înspăimântător ici-colo, Split poate fi urmărit fără o doză prea mare de curaj. Imaginea este bună, cadrele bine exploatate și mai mult de atât rămâne să descoperiți.

    Filmul este al doilea din trilogie alături de ,,Unbreakable" și ,,Glass". Ciudat totuși că au trecut 16 ani până să îl realizeze, dar chiar și așa: ,,The Beast is real!”

Pro

    • Chiar dacă lucrurile sunt exagerate, povestea are baze psihologice reale
    • Este fascinant de urmărit acest schimb între personalități

Contra

    • Există momente, scurte, în care dinamica moare
Spune-ți părerea

Comentarii

Fii primul care comentează

Alte filme