Descriere

Îmblânzitorul de vânt
An: 2019
Durată: 1 h 53 min
Vizualizări: 1128
The Boy Who Harnessed the Wind

Vezi The Boy Who Harnessed the Wind online pe:

The Boy Who Harnessed the Wind film

Recenzie The Boy Who Harnessed the Wind

 

    Filmul își trage subiectul din povestea reală a lui William Kamkwamba, făcută cunoscută printr-un volum cu același nume. (The Boy Who Narnessed the Wind)

    Într-o perioadă în care Vestul american era atacat de avioanele teroriste în 2001, statul african Malawi trecea printr-o criză mult mai gravă.

    Seceta imprevizibilă și aproape de extreme a ultimilor ani a redus cu mult cultura agricolă a satelor. În disperare și lipsă de timp, sătenii din Wimbe și-au vândut pădurile marilor companii din industria tutunului. Companiile au defrișat zonele respective, distrugând singura protecție împotriva inundațiilor. 

    Sezonul ploios vine, inundațiile distrug mare parte din recolte, apoi vreme persistă în secetă. Criza alimentară este agrăvată și de o criză politică. Populație luptă pentru hrană și supraviețuire.

   Pe măsură ce lucrurile se desfășoară, William este nevoit să renunțe la școală. Familia, sărăcită de cele petrecute, nu-și putea permite să plătească taxele școlare. Însă mintea creativă a băiatului nu a stat degeaba și, în scurta perioadă de timp petrecută în școală, realizează că poate scoate familia din criză printr-o formă de reciclare.

    Citind o carte despre energia eoliană în Statele Unite, William vrea să folosească vechituri și un dinam de bicicletă pentru a construi o mini centrală eoliană. Lucrurile sunt însă mai simple în teorie. Băiatul trebuie să procure un dinam pe care nu și-l permite, să distrugă bicicleta familiei și să convingă generația tatălui său că ceea ce vrea să facă o să și funcționeze.

    The Boy Who Harnessed the Wind pare în trailer ca fiind o producție americană de elan, în care lucrurile sunt făcute să arate mai bine în trailer decât în film. Din multe puncte de vedere poate că lucrurile ar fi fost așa, însă contextul unei civilizații diferitere reîmprospătează totul.

    Filmul The Boy Who Harnessed the Wind amintește de faptul că geniul sau ideile bune se nasc în locuri neașteptate. Realitatea Africii este cu totul diferită de cea a Occidentului. În Malawi, o singură centrală poate schimba masiv nivelul de trai al oamenilor. Povestea lui William continuă la facultățile din America și prin încercarea de a dezvolta industria energiei eoliene în statul Malawi.

 

Quote: 

 

Democracy. Democracy is just like imported cassava. It rots quickly.

Spune-ți părerea

Comentarii

imelda.kris@ourtimesupport.com

22/10/2022 14:09

nicklaus_weimann22@ourtimesupport.com

22/10/2022 14:14

Alte filme