Descriere

Până la capăt
An: 2016
Durată: 2 h 12 min
Vizualizări: 1031
All the Way

All The Way poate fi vizionat online pe

All the way film recenzie

Recenzie All the Way

 

    Cam peste tot în lume America este văzută ca o marcă a libertății și a șansei, a prosperității. Asta cel puțin până în ultimii ani. Pentru noi, cei din afară continentului, probabil întregul lor sistem pare eficient, mai ales comparându-l cu al nostru. 

    Teatrul potilic și meschinăriile sunt, de fapt, la același nivel cu visul american, după cu se vede și în filmul All the Way. Opinii, mentalități și educații diverse se ciocnesc unele de altele sub standardul tipic lor: Winner takes it all!

    Filmul All the Way începe imediat după asasinarea lui John.F Kennedy, când trupul nici nu a apucat să se răcească complet, iar soția fostului președinte nu se hotărâse să își schimbe hainele. Țara este lăsată fără conducător, așa că vicepreședintele Lydon B. Johnson îl înlocuiește de urgență în funcție pe decedatul Kenney.

    În ziua în care depune jurământul, LBJ anunță că adoptarea Drepturilor Civile definite de președintele Kenney este scopul lui primar. Mai precis, acea lege prevedea acordarea de drepturi cetățenilor de culoare de pe tot cuprinsul Americii. Oricât de bine ar fi sunat această declarație în urechile afro-americanilor, printre care se afla și Martin Luther King Jr, o mare parte din clasa politică se opunea acestei legi.

    Întâi, LBJ trebuie să câștige campania pentru a devenit președinte pe termen normal, abia ulterior va putea respecta în totalitate promisiunea făcută.

    Pentru cei care nu iubesc filmele cu discursuri, oratorie, șah politic și alte manevre de acest tip, All the Way nu sună atractiv. Privind de pe celălalt mal al râului, filmul este o bună lecție de istorie, conduită și sisteme politice. Un pas de cotitură cu o importanță majoră în istoria SUA și un pare câștig pentru afro-americani.

   

    Quote


    „Clausewitz said "Politics is war by other means."... Bullshit. Politics is War... Period.”

Spune-ți părerea

Comentarii

Fii primul care comentează

Alte filme