Descriere

Raya și ultimul dragon
An: 2021
Durată: 1 h 47 min
Vizualizări: 1415
Raya and the Last Dragon

Recenzie Raya and the Last Dragon 

 

   Imaginarul mitologiilor asiatice sunt reunite într-o nouă animația a celor de la Disney în Raya and the Last Dragon.

    În urmă cu sute de ani, dragonii și oamenii trăiau în prosperitate în Kumandra, un tărâm al râurilor. Monstrul Drunn își face însă apariția și, împrăștiindu-se precum plaga pandemică, transformă orice ființă vie în piatră. Atunci, ultimii dragoni rămași și-au unit magia într-o nestemată care, în ghiarele dragonului Sisu, a fost suficient de puternică pentru al opri pe Drunn. 

    Puterea nestematei se zice că l-ar fi ucis și pe Sisu, însă în unele părți se zvonea că dragonul ar fi supraviețuit și ar fi căzut în rău într-un somn adânc.

    Nestemata a rămas în mâinile oamenilor, care o vedeau ca o sursă pentru avuție și prosperitate. În lupta avidă pentru stăpânirea ei, oamenii au spart nestemata, iar bucățile au fost separe în diferite părți ale fostei Kumandre.

    Magia nestematei a slăbit atunci când a fost făcută bucăți, iar Drunn a reapărut pentru a cucerii uscatul. 

    Tatăl Rayei a fost și el doborât de Drunn. Iar Raya, sperând că legenda nu se înșeală, pleacă în cautarea dragonului Sisu pentru al trezi și ai cere reîmprospătarea puterilor nestematei.

    Raya and the Last Dragon vine pentru a le vorbi celor mici de problemele reale pe care le înfruntă lumea reală, chiar dacă în locul lui Drunn este virusul Covid-19, iar în locul nestematei magice speranța se atârnă de acul subțire al vaccinului. 

    Raya pleacă într-o călătorie în care trebuie să răgăsească scopul încrederii, al acceptării faptului că problemele cele mai complicate nu pot fi rezolvate de o singură persoană. Mai mult sau mai puțin conștientă, ea nu dorește numai să își readucă tatăl la viață, ci caută să reîmplinească visul Kumandrei, al lumii în care oamenii puteau trăi în armonie, în ciuda diferențelor. 

    Și pentru ca lucruri noi să iasă acolo unde răul a fost făcut, animația abordează deschis și importanța iertării.

    Chiar dacă vine din partea celor de la Disney, Raya and the Last Dragon nu este rezultatul tiparelor clasice cu filme despre prințese. Este mai degrabă o aventură înfășurată în incertitudinile și surprizele ei. Vedem și o versiune mult diferită a dragonilor față de cum îi știam din How to Train your Dragon.

 

Quote


    It may feel impossible but sometimes you just have to take the first step, even before you’re ready.

Spune-ți părerea

Comentarii

Fii primul care comentează

Alte filme