Descriere

Fără arme în linia întâi
An: 2016
Durată: 2 h 9 min
Vizualizări: 1446
Hacksaw Ridge

Hacksaw Ridge poate fi vizionat online pe

Hacksaw Ridge Fara arma in linia intai online

Recenzie Hacksaw Ridge

 

    În vreme ce neînțelegerile dintre știință și religie se adăncesc uităm că, cel puțin în vremuri de cruzime aparte, religia este ultima redută împotriva nebuniei și dezumanizării totale.

   Filmul Hacksaw Ridge spune povestea reală a obiectorului de conștiință Desmond Doss, soldat al armatei americane în timpul celui de-al Doilea Război Mondial care ajunge fără armă în linia întâi.

    Doss a crescut alături de un veteran al Primului Război Mondial, refugiat în ură de sine, violență și alcool. Din cauza tatălui și a altor câteva întâmplări petrecute în copilărie(insuficient dezvoltate în film), Doss dezaprobă violența de orice fel. 

    Totuși, se înrolează benevol sub condiția de a devenit medic și a nu fi obligat să poarte armă. În timpul instrucției, care prevedea trasul cu arma, întreaga companie află de refuzul lui Doss de a purta armă. Nici sergentul, nici căpitanul nu sunt încântați de insubordonarea lui Doss, iar cazul lui ajunge în fața Curții Marțiale.

    Doss este salvat de o scrisoare adusă de tatăl său și este trimis pe frontul din Japonia. Ajunge fără armă în linia întâi.

    Bătălia începe pe o colină poreclită Hacksaw, iar japonezii se prezintă la fel de pregătiți să moară precum se știa. După o zi și o noapte de avansare și păstrare a poziției cucerite, americanii sunt surprinși de întăririle japoneze venite prin tuneluri. Se văd nevoiți să se retragă și să coboare de pe colină. Din întreaga companie coboară numai 32 de soldați. 

    Doss, într-o scenă în care pare că divinul a ales să-i vorbească, decide să rămână pe colină. În decursul unui nopți reușește să salveze 75 de vieți.

       În scenele dedicate exclusiv luptei, Hacksaw Ridge se rezumă undeva la același nivel de cruzime redat și în Saving Prive Ryan. În ceea ce privește lucrurile care țin de credința profundă a lui Ross, profunzimile lipsesc, iar comportamentul său este contradictoriu pe alocuri. Dacă el susține în fața justiției armetei că nu este nebun și că nu aude vocea lui Dumnezeu, ceva mai târziu afirmă exact contrariul. Hacksaw Ridge este mai degrabă un film despre război și eroul american. 

 

Quote


    Please Lord, help me get one more. Help me get one more.

Spune-ți părerea

Comentarii

Fii primul care comentează

Alte filme