Descriere

Zootopia
An: 2016
Durată: 1 h 48 min
Vizualizări: 917
Zootopia

Zootopia | Filmotecă

     Arătați-mi un copil care nu iubește animalele și eu mă voi uita în direcția opusă.

    Zootopia este o metropolă a animalelor. Un lăcaș unde prada poate trăi alături de prădător fără ai fi teamă că lanțul trofic își va manifesta pornirile biologice. Totuși, vechile obiceiuri și legăturile de rasă nu se pierd atât de ușor. Discriminarea de rasă prezentă în lumea reală este purtată și în lumea animalelor. Altminteri, noi suntem cei căre am oferit fiecărui animal câte o însușire.

    Iepurașul Hopps, cetățean dintr-o localitate mică, dorește ca la maturitate să devină polițist și să trăiască în mărețul oraș Zootopia, unde orice este posibil. Academia o absolvă cu brio, însă din primele zile de muncă se izbește de discriminări: iepurii nu ar trebui să fie niciodată polițiști. 

    Hopps însă nu se dă bătută și reușește să fie inclusă în cazul celor 14 animale dispărute, însă pentru numai 48 de ore. Presată de timp îl șantajează pe Wilde, un vulpoi care nu își plătise niciodată taxele, să o ajute. Împreună reușesc să rezolve cazul disparițiilor, însă descoperă că fiecare animal dispărut este un prădător care s-a întors la instinctele de vânătoare. 

    Dezamăgită de reacția publică, Hopps își dă demisa din poliție și se întoarce la ferma părinților. O discuție duce la alta și fără să vrea, Hopps își dă seama de motivul pentru care animalele se reîntorceau la starea lor sălbatică. Tot ce mai are de făcut este să revină în Zootopia și să afle cine era cel responsabil de otrăvirea animalelor.

    Filmul este o reușită transpunere a problemei claselor sociale(și rasiale) într-o animație pe înțelesul copiilor. Evident, dacă întrebările celor mici scapă de sub control, explicațile pe care filmul le oferă ies din logică. 


    Creatorii filmului nu au putut rezista tentație de a introduce glumele ridicate la fileu: „First, we need to acknowledge the elephant in the room ."

Spune-ți părerea

Comentarii

Fii primul care comentează

Alte filme