Descriere

Procesul celor 7 din Chicago
An: 2020
Durată: 2 h 9 min
Vizualizări: 470
The Trial of the Chicago 7

procesul celor sapte din chicago

    Ultimii ani au fost încărcați de proteste, și asta nu doar pe teritoriul țării noastre. Fiecare manifestare, deși are o direcție și un scop în sine, parcă se pierde și în profunzimea dorinței de a crea o ”libertate” tip americană.

    Dar uite că și americanii au avut, și încă au luând în calcul protestele generate de Donald Trump, probleme destul de serioase când vine vorba despre libertate, egalitate și justiție.

    The Trial of the Chicago 7 se petrece în anii '60, la Congresul Democratic din Chicago. Acest congres are loc în plină desfășurare a Războiului din Vietnam, război care a nemulțumit în special populația tânără. În consecință, mulți tineri studenți sau hippie se organizează, se adună în Chicago și încep un protest pentru care statul a refuzat să le aloce un spațiu de manifestare.

    Poliția și Garda Națională își fac apariția, spiritele se încing, iar câteva cuvinte rostite la momentul nepotrivit fac sângele să curgă.

    Ajunși la tribunal, cei 7 acuzați și avocatul lor sunt martorii unui proces, așa cum în numește unul dintre acuzați, politic. Lungit pe o perioadă de 5 luni de zile, procesul a rămas drept dovadă a faptului că justiția însăși poate fi influențată de omul potrivit, din locul potrivit.

    The Trial of the Chicago 7 este unul dintre filmele inspirate dintr-o realitate care a suferit prea puține modificări în adaptarea pentru ecrane.  Poate că acesta este și unul dintre meritele cast-ului atât de bine ales.


    Unul dintre adevărurile pe care le-au înțeles în timpul procesului lor: „We're not going to jail because of what we did. We're going to jail because of who we are.”

Spune-ți părerea

Comentarii

Fii primul care comentează

Alte filme