Descriere

An: 2017
Durată: 2 h 14 min
Vizualizări: 867
Mudbound

Mudbound poate fi vizionat online pe: 

 Mudbound Film    

Mudbound

 

   Mudbound te strecoară adânc sub pielea fiecărui personaj, te duce în pilonii existenței lui și te face să vezi realitatea prin ochii fiecăruia. Simți fiecare decizie, fiecare determinare și fiecare ezitare pe care personajul pe care îl urmărești la are. Este un film despre rasă, despre libertate.

  În Mudbound lucrurile se petrec înainte și după cel de-al Doilea Război Mondial, în statul american Mississippi. Avem două familii: o familie de albi din care fac parte frații Henry and Jamie, tatăl lor Pappy și Laura, soția lui Henry care lucreză pe pământul propiei ferme. A doua familie este una de negri, un fel de arendași ai familiei sus menționate, unde soții sunt Hap și Florance Jackson care au mai mulți copii, cel mai mare fiind Ronsel.

    Pentru Hap Jackson mica lui bucată de pământ reprezintă o formă de libertate la care bunicii și străbunicii lui doar visau. Chiar dacă nu este proprietatea lui, faptul că el decide cum și când îl lucrează este o formă nouă de libertate. 

    Pentru Laura, același pământ devine dezgust, mizerie. Devine maroul insuportabil care îi definește fiecare aspect al vieții.

    Ronsel și Jamie probabil că nu își băteau mintea cu astfel de gânduri înainte de război. Frontul din Europa, deși capcană a morții, le-a oferit o libertate și o deschidere pe care nu au văzut-o acasă. Oriunde mergeau erau priviți ca eroi și primiți cu brațele dechise. Ronsel a descoperit o lume în care rasismul nu mai exista, în vreme ce Jamie a găsit o lume în care s-a eliberat de credințele lui rasiste.


    Întorși în Mississipi, se simt ca și când au fost privați brusc și fără motiv de libertatea anilor petrecuți pe front.

    „Over there, I was a liberator. People lined up in the streets waiting for us. Throwing flowers and cheering. And here I'm just another nigger pushing a plow.”

    Pelicula este inspirată din volumul Mudbound, scris de Hillary Jordan.

 

Spune-ți părerea

Comentarii

Fii primul care comentează

Alte filme