Descriere

Expresul zăpezii
An: 2013
Durată: 2 h 6 min
Vizualizări: 798
Snowpiercer

Expresul zapezii

    Suntem în anul 2031, în plină eră glaciară. Cu 17 ani în urmă, când încălzirea globală ridicase temperatura la un nivel insuportabil, s-a eliberat în atmosferă o cantitate uriașă de CW7 pentru a răcori atmosfera. Temperatura a scăzut atât de mult încât a răpus orice ființă vie. Singurii supraviețuitori se află acum la bordul trenului Snowpiercer al lui Wilford, special construit pentru a duce viața mai departe.

    În vagonul din spate trăiesc, în condiții inumane, ultimii oameni îmbarcați. După 17 ani petrecuți în coada trenului, se pregătește o nouă revoltă condusă de Curtis. După câteva lupte sângeroase, drumul către locomotivă este liber. Curtis trece dintr-un vagon în altul și asistăm, odată cu el, la minunea inginerească care stă la baza trenului. Totuși, atunci când ajunge față în față cu Wilford, Curtis află realitatea dură și necesară din spatele funcționării trenului.

    Snowpiercer te situează în fața unor realități atunci când soluția problemelor este căutată prea târziu. Intrăm într-o lume construită pe un sistem nou, cu iz dictatorial, în care fiecare om își are locul bine prestabilit. Miza acestui echilibru este însăși supraviețuirea și însăși filmul are o replică care demonstrează cât de departe poate merge omul pentru supraviețuire:

    “You know what I hate about myself? I know what people taste like. I know babies taste the best.”

    Snowpiercer este inspirat din cartea de ilustrații Le Transperceneige. S-a realizat și un serial cu același titlu în care totul este redat puțin diferit și mai în detaliu.

Spune-ți părerea

Comentarii

Fii primul care comentează

Alte filme