Descriere

Pasagerii
An: 2016
Durată: 1 h 56 min
Vizualizări: 574
Passengers

    Zburdăm liberi în secolul în care se pare că, deși suntem 7.8 miliarde de oameni, ne simțim tot mai singuri. Bunica zicea adesea că singurătatea este cea mai grea boală. Imaginându-mă pe mine în Passengers, am înțeles mai bine ce dorea să îmi transmită.

    Nava spațială Avalon străbate eterul pentru a ajunge, cu cei 5.000 de pasageri adormiți în capsulele de la bord, pe planeta Homestead 2. Trecând printr-o ploaie de meteoriți suferă avarii care declanșează o defecțiune în capsula lui Jim Preston. Trezit din somn, Jim află că este singur și că până la destinație mai sunt 89 de ani. Jim este un mecanic care a reușit să se urce la bordul navei datorită profesiei lui atât de căutate, așa că are anumite limitări când vine vorba de ceea ce poate accesa pe navă.

     Vreme de un an profită de toate condițiile la care are acces de pe Avalon. Singurătatea se strecoară pe măsură ce se plictisește de fiecare activitate. Printre oamenii adormiți în capsule o găsește pe Aurora, de care se îndrăgostește. Disperat în singurătatea lui, decide să o trezească pe Aurora din somn.

    Evident lucrurile o iau razna când Aurora află că a fost trezită de Jim, dar devin critice când nava dă semne grave de defecțiune.

    Passengers este un peliculă foarte plăcută din punct de vedere grafic, iar acțiunile curg într-o manieră cu un aer relaxant. Tehnologia care nu s-a inventat încă, evident, atrage.  


    Passengers îmi amintește de o idee din Cloud Atlas, aceea că viața noastră este legată de a altora și că, indiferent de ceea ce vom face, uneori deciziile lor ne vor afecta viața mai mult decât o vor face propriile noastre decizii: „Ower lives are not our own. From womb to tomb we are bound to others.”

Spune-ți părerea

Comentarii

Fii primul care comentează

Alte filme