Descriere

Expresul zăpezii
An: 2020
Durată: 0 h 0 min
Vizualizări: 1809
Snowpiercer

Expresul Zapezii

Despre Snowpiercer

    Totul se petrece într-un viitor nu chiar atât de îndepărtat. Pentru a combate încălzirea globală, omenirea eliberează în aer o anumită substanță pentru a răci atmosfera. Lucrurile capătă o întorsătură neașteptată, iar Pământul se răcește periculos de mult. 

    Un vizionar, pe nume Wilford, a prevăzut cum vor decurge lucrurile și a construit un tren care, câtă vreme nu se oprește din mers, se poate autosusține. Acest tren este Snowpiercer și are 1001 vagoane.

    La bord ar fi trebuit să ajungă numai cei cu suficienți bani pentru a-și procura un bilet, însă chiar în ziua îmbarcării mai mulți pasageri clandestini ocupă ultimul vagon. Codașii, fiind nedoriți la bord, sunt lăsați să trăiască în cele mai grele condiții.

     Până la momentul revoltei pe care și-o doresc trebuie să găsească o soluție pentru a cureri 1000 de vagoane. Oportunitatea apare când Layton, singurul criminalist de la bordul trenului, este luat din Coadă și adus în partea din față a trenului pentru a investiga o crimă.

    Serialul este în acest moment la al doilea sezon, primul având 10 episoade cu o medie de 50 de minute per episod.

 

Episodul Pilot vs Restul Serialului

 

    În episodul pilot ni se povestesc pe scurt evenimentele care au mutat viața umanității în Snowpiercer, pe urmă modul în care trenul este organizat și condus. Structura trenului este demnă de 1001 de nopți, doar că sunt nopțile reci ale evoluției tehnologice. Există un vagon pentru orice necesitate, de la spitale, pușcărie până la vagonul care vrea să imite viața din ocean.

    Secretele trenului se vor dezvălui tot mai mult în alte episoade. Primul este rezervat unei mici istorii a vieții în Coadă, a condițiilor dificile în comparație cu viața celor de la Clasa 1 și a intrigii care se naște în clipa în care apare la bord prima crimă. Trenul circulă fără oprire de aproape 7 ani de zile.

 

Și dacă vrei să știi mai multe, but no spoilers

 

    Snowpiercer este inspirat din cartea de ilustrații Le Transperceneige. Serialul nu este prima încercare de a aduce subiectul pe ecrane. În 2013 apare un film cu același titlul(click pentru film).

    Filmul este la rândul lui o reușită, chiar dacă serialul abordează situația trenului într-un mod mult mai amplu și complex, având în vedere timpul extins pe care îl ocupă pe ecrane. 

Spune-ți părerea

Comentarii

Fii primul care comentează

Alte filme