Descriere

Agent provoKkKator
An: 2018
Durată: 2 h 15 min
Vizualizări: 636
BlacKkKlansman

   Ku Klux Klan poate că nu a ajuns în cultura fiecăruia după denumire, dar cu siguranță constumele cu glugă albă și cruci roșii pe spate sunt recognoscibile. Dacă le-ai mai văzut prin filme și nu știi exact ce înseamnă, Ku Klux Klan, sau KKK, a fost o organizație rasistă extremisită care susținea superioaritatea rasei albe.

    BlacKkKlansman, parțial inspirat din amintirile unui fost agent al poliției americane, pune față în față extremismul cu ironia propriei sorții. 

    Ron Stallworth devine primul polițist de culoare din secția Colorado Springs, deși este avertizat de la început în legătură cu rasismul pe care îl poate întâlni printre proprii colegi. Odată instalat în secție, Ron cere să fie trimis sub acoperire, ceea ce se și întâmplă după câteva discuții. Devenind astfel conștient de abilitatea lui de infiltrare, Ron sună la un număr de telefon al KKK găsit în ziar și zice tot ceea ce trebuie pentru a fi etichetat drept rasist de extremă. Impresionați de cele auzite la telefon, membrii KKK îi cer o întrevedere. 

    Pus în fața propriei reușite, Ron trebuie să colaboreze un un coleg, Filip Zimmerman, pentru a-și duce identitatea falsă până la capăt. În spatele cortinei ei descoperă planurile celor de la KKK, care implicau asasinarea unui activist, lucru pe care trebuie să îl împiedice preferabil fără a-și descoperi identitatea.

     BlacKkKlansman ne arată că rasismul este departe de a fi istorie lăsată de mult în urmă. Aflăm mai multe despre rasism, despre ce erau capabili să facă rasiștii de extremă și lupta pe care afro-americanii sunt nevoiți, cel mai probabil, să o poarte în continuare.

    Un film polițist plăcut, cu aerul anilor '70 și cu, probabil, una dintre cele mai bune arme ale activiștilor, definită mai pe șleau: „With the right white man, we can do anything.”

Spune-ți părerea

Comentarii

Fii primul care comentează

Alte filme