Descriere

An: 2020
Durată: 1 h 58 min
Vizualizări: 361
News of the World

news of the world

    Că Tom Hanks nu își alege niciodată filmele la întâmplare este un lucru pe care l-am priceput de mult, așa că din start am bănuit șansele de a impresiona ale filmului. Totuși, trebuie să știi ce să cauți în el. 

    În News of the World Hanks intră din nou în rolul unui căpităn, de data asta cu numele Jefferson Kyle Kidd, din vreme imediată Războiului Civil. Căpitanul Kidd are o meserie care pare stranie acum, când totul se află la cel mult 24h distanță de noi. El umblă din oraș în oraș și este plătit pentru a citit știrile din ziare.

    Un lucru ieșit din rutina lui zilnică se petrece când, în drumul său, găsește o caleașcă răsturnată. Birjarul, pentru faptul că era negru, atârna spânzurat de un copac, iar o fetiță pierdută îl privește pe Kidd prin desișul pădurii. Kidd îi găsește actele, își dă seama că fetița nu vorbește engleză deloc și se hotărăște să îi găsească casa.

    Acțiunea filmului nu redă întâmplări ieșite din comun pentru vremurile tulburi care au precedat Războiul Civil. Tot ce poate fi ieșit din comun este perspectiva ciudată a americanilor în anumite privințe, dar 2020 a dovenit că asta nu are legătură cu anul istoric.

    Helena Zengel, care o joacă pe fetița descoperită de Kidd, își face treaba remarcabil de bine.

    News from the World este povestea unei vieți petrecute pe drumuri într-o Americă departe de civilizația pe care o pretinde de când se știe. Pelicula este un exercițiu de democrație, libertate și pericolele care vin la pachet odată cu ele. Este inspirat din cartea cu același nume, scrisă de Paulette Jiles.

    Este tot odată și un exercițiu spiritual, așa, în tandem cu anul în care a apărut: „We're all hurting. These are difficult times.”

Spune-ți părerea

Comentarii

Fii primul care comentează

Alte filme