Descriere

Looper: Asasin în viitor
An: 2011
Durată: 1 h 57 min
Vizualizări: 1460
Looper

    Fiecare trăiește în propria lui buclă. Filmul Looper duce această idee de buclă cu un pas mai departe și crează o poveste care poate fi cât se poate de încâlcită. Ce să-i faci, așa-i când te folosești de călătoria în timp.

    Totul se petrece în 2044, când călătoria în timp încă nu a fost inventată. Totuși, ea va fi descoperită peste 30 de ani și trecută în ilegalitate la scurt timp după aceea. Tot atunci, în 2074, este aproape imposibil să comiți o crimă fără să fii prins. Chiar și așa, cei care sunt dispuși să comită o crimă au găsit o altă soluție: trimit victima înapoi în timp, în 2044, cu un sac pe cap și câteva bucăți de argint lipite de corp. Acolo, în 2044, pe o prelată întinsă pe jos, sunt așteptați de asasini care trebuie doar să apese trăgaciul. Asasinii de acest tip sunt numiți ,,loopers”. 

    Contractul de looper are și un mare dezavantaj. Versiunea bătrână a aceluiaș așasin va fi prinsă în viitor și trimisă înapoi în timp pentru a fi ucisă de el însuși. Leafa este mai mare, însă din acel punct știi sigur că mai ai doar 30 de ani de trăit.

    Joe este și el un looper. Ca în orice zi, așteaptă în fața prelatei ca victima să îi apară pentru a fi ucisă. Într-o zi, însă, victima este Joe din viitor. Joe ezită să tragă înaintea propriei persoane, iar Joe din viitor scapă. Acum Joe cel tânăr trebuie să-l vâneze pe Joe cel bătrân.

    Looper este un film ingenios, care are miză diferită pentru fiecare Joe, chiar dacă ei reprezintă aceeași persoană. Poate că pe ici-colo această călătorie în timp nu are logică, dar tocmai atunci trebuie să accepți convenția și să lași imaginația să preia frâiele.


    Asasinii au o singură regulă: The only rule is: never let your target escape... even if your target is you.

Spune-ți părerea

Comentarii

Fii primul care comentează

Alte filme