Descriere

Atlasul norilor
An: 2012
Durată: 3 h 32 min
Vizualizări: 859
Cloud Atlas

     Care om nu privește cerul și caută povești printre norii cu formă mereu schimbătoare? Poate doar cel orb.

     Cloud Atlas atrage acest concept, această nestatornicie a aburului într-o serie de povești care, precum norii de pe cer, au ceva în comun. 

    Prima întâmplare începe în 1849, iar cea din urmă în anul 2346. În prima personajul principal este un avocat care călătorește cu vaporul. Următoarea calcă pe urmele unui muzician în căutarea succesului. Mai aproape de zilele noastre apare și personajul feminin, jurnalistă care își bagă nasul în zone necunoscute. Ajuns în 2012, filmul devine comic și relatează povestea unui bătrân trimis cu forța la un azil. Ultimele 2 se află într-un viitor tot mai îndepăratat și diferit, unul ca efect al celuilalt.

    Cloud Atlas poate suferi multe interpretări, iar faptul că pentru toate aceste povești a fost folosit același grup de actori aplifică misterul, în loc să ofere indicii.


    Poți vedea recurență, un ciclu nesfârșit în lupta dintre bine și rău, vieți netrăite corespunzător și reîncarnate ulterior. Poți vedea aceleași greșeli într-o altă vreme, efemerul păcii sau:

    Ower lives are not our own. From womb to tomb we are bound to others, past and present, and by each crime and every kindness, we birth our future.

Am văzut Cloud Altas prima dată în liceu și am înțeles că trebuie să îl revăd când voi crește.  Mi-am dat seama că nu vârsta stătea în calea înțelegerii.

Spune-ți părerea

Comentarii

Fii primul care comentează

Alte filme