Descriere

Frânturi de femeie
An: 2020
Durată: 2 h 6 min
Vizualizări: 763
Pieces of a Woman

  Moartea la naștere, fie a pruncului, fie a mamei, este unul dintre cele mai tragice evenimente care ne poate atinge inimile. Puțini sunt cei care pot înțelege, cu adevărat, suferința și procesul de vindecare.

    Pieces of a Woman începe cu un single-shot uimitor de aproape jumătate de ceas cu travaliul Marthei, poate ușor greu de urmărit de privitorii sensibili. 

    Marta nu și-a dorit să își nască copilul într-un spital, ci în propria casă. Copilul, probabil ca oricare altul, a vrut să vină pe lume când nu se aștepta nimeni. Luată pe nepregătite, moașa de drept a copilului se afla în cu totul și cu totul în altă parte ocupată fiind cu venirea pe lume a altui copil, așa că trimite în locul ei o altă moașă.

    Câteva ore de chin compresate de camera video în minute, totul merge ca pe roate, iar copilul apare. Părinții se bucură, însă asta doar pentru o foarte scurtă bucată de timp.

    Moarte unui suflet care a respirat doar câteva clipe are o forță zdrobitoare asupra părinților, iar starea care îi cuprinde pe amândoi se răsfrânge asupra mai multor suflete.

    Aș spune că este un film îndrăzneț, cu un subiect greu de abordat. Pieces of a Woman este un film bun tocmai din cauză că ceea care l-a scris a trăit acea experiență pe propria piele.

    Povestea te atinge, poate chiar și jalnicul situațiilor, iar momentele în care toată acea stare explodează într-un final o face atât de natural, încât nu ai putea spune că lucrurile au fost grăbite.

    Pieces of a Woman este un film ușor molcom, care urmărește cum moarte unui copil aproape distruge alte două suflete.

    De această dată, sincer, nu pot să aleg un singur citat. Cel mai bine îl alegeți voi.

Spune-ți părerea

Comentarii

Fii primul care comentează

Alte filme