Descriere

Întors pe dos
An: 2015
Durată: 1 h 35 min
Vizualizări: 423
Inside Out

  Cum îi explici unui copil, dacă te întrebă, felul în care emoțiile pun stăpânire pe comportamentul nostru? Poate chiar mai dificil: cum ți-ai explica ție însuți același lucrul? 

    Sentimentele înfrâng rațiunea adultă chiar și în cele mai banale situații, deci să explici unui copil de ce și cum ne afectează sentimentele gândirea este într-adevăr o misiune dificilă. Inside Out face o încercare și ne place ce a ieșit. 

    Facem repede cunoștintă cu Riley, o tânără adolescentă a cărei minte apare ca o cameră mare de control unde se află o masă cu multe butoane. Control asupra mesei, direct și asupra temperamentului adolescentei, au 5 sentimente: Bucurie, Furie, Frică, Furie și Dezgust. 

    Fiecare eveniment din viața lui Riley trece prin acea cameră de control, iar orice experiență este atinsă de unul dintre aceste sentimente înainte de a fi trimisă în camera memorie sau către groapa uitării.

    În viața obișnuită cei 5 lideri sentimentaliști găsesc un echilibru în a prelua controlul, însă atunci când familia fetei decide să se mute în alt oraș întreg sistemul este dat peste cap.

    Inside Out este o animație specială pentru că te scoate puțin zona de basm, de povești cu prințese și explică viața într-un mod mult mai aproape de real.  Pixar face încă un film de animație bun și, oarecum, leagă Inside Out de filmul Soul. Dacă ție nu îți plac animațiile și îți e incomod să vezi lucrurile din altă pespectivă, arată filmul unui copil și cu siguranță îți va aprecia alegerea.


    Poate așa un copil va înțelege și partea frumoasă din spatele lacrimilor: „Crying helps me slow down and obsess over the weight of life's problems.„

Spune-ți părerea

Comentarii

Fii primul care comentează

Alte filme