Descriere

An: 2020
Durată: 1 h 40 min
Vizualizări: 524
Soul

    Animațiile, chiar și filmele SF, au adesea o capactitate mai puternică de a transmite mesajul/mesajele din care sunt alcătuite. Chiar și cea mai erudită persoană, oricât de pretențioasă ar fi, nu poate evita cleștii atât de dragi ai fanteziei.

    Soul are imaginație și îmbină vizualul atât de realist la care au ajuns animațiile moderne, cu formele preluate de la pictori precum Picasso.

    Joe, un jazz-ist, trăiește într-un final ziua în care i se oferă un job permanent, cu asigurări, pensii, cât și șansa de a cânta pe scenă alături de un muzician faimos. Din preaplinul de fericire, omul nu mai privește pe un calcă și este trimis, de către gravitație, în lumea cealaltă.

    Aici Joe ar fi trebui să treacă dincolo de-a binelea, însă nu poate accepta ca totul să se sfârșească în cea mai norocoasă zi a lui. Se luptă și scapă de Viața de Dincolo, dar ajunge în Viața de Dinainte. Nu voi povesti prea mult despre acest tărâm de Dinainte.

    Printre toate sufletele care încă se pregăteau pentru viața de pe Pământ căutând acel spark, Joe o, sau poate îl, primește în grijă pe 22. Traseul lor se leagă de aici înainte și urmărim cum amândoi caută să atingă acest spark.

    Ca toate animațiile bune, Soul nu se potrivește doar inimilor mici, ci și minților cărora le este dor de a se pierde în infinitul imaginației.   

    Pare-se că cei de la Pixar au realizat Soul ca o continuare pentru Inside Out. Cum de această dată nu este tocmai evident din titlul, Inside Out este ilustrația perfectă a tuturor gândurilor, sau sentimentelor, care se ciocnesc în capul nostru înaintea unei decizii.

    Soul ne vorbește, evident, despre suflet și despre ceva care pare că trece chiar dincolo de el: „We don't assign purposes. Where did you get that idea?  A spark isn't a soul's purpose.”

Spune-ți părerea

Comentarii

Fii primul care comentează

Alte filme