Descriere

Extrem de pervers, șocant de violent și diabolic
An: 2019
Durată: 1 h 50 min
Vizualizări: 731
Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile

  Frumusețea a fost din totdeauna una dintre cele mai versatile calități, în sensul că poate fi folosită pentru a obține multe lucruri. Vorba e că ce-i frumos, și lui Dumnezeu îi place. Dar ce se întâmplă când nu Dumnezeu se ascunde în spatele frumuseții?

    Extremely Wicked, Shockingly Evile and Vile este povestea unuia dintre cei mai periculoși criminali americani, Ted Bundy, care a fost suficient de fermecător pentru a atrage chiar și simpatia celui care avea să-l judece. Este povestea unui criminal care a fost executat în același an în care România își trăia revoluția, un crimal pe care îl poți auzi vorbind chiar pe Youtube.

    Lăsând la o parte povestea pe care filmul o leagă din punctul în care Ted își întâlnește logodnica, Elizabeth Kloepfer, și care se termină cu ziua în care este ucis, trecem către ceea ce filmul poate oferi, iar informațiile de pe Wikipedia și restul clipurilor nu.

    Pelicula își construiește forța prin faptul că nu îl arată niciodată pe Ted răpind și ucigând. Ba mai mult, după cum s-a întâmplat în realitate, joacă cartea nevinovăției până în ultimul moment. Poți ajunge cu ușurință la jumătate filmului încâ purtând în minte întrebarea: A făcut-o el sau nu? Misterul și forța lui sunt folosite până în ultima clipă.

    Titlul filmului este concluzia pe care judecătorul a rostit-o la finalul procesului în care Ted a fost condamnat la moarte: „The killings were indeed atrocious and cruel, in that they were extremly wicked, shockingly evil, vile and with utter indifference to human life and that you shall be put to death.”


    După cum spuneam și la American Psycho, se pare că oamenii inteligenți devin cei mai cruzi criminali. Ted Bundy, care a pledat nevinovat până în ultima clipă, a fost apreciat de același judecător care l-a condamnat la moarte: „You're a bright young man. You would have made a good lawyer and I would have loved to have you practice in front of me, but you went another way, partner. Take care of yourself. I don't feel any animosity toward you. I want you to know that.”

Spune-ți părerea

Comentarii

Fii primul care comentează

Alte filme