Descriere

An: 2000
Durată: 1 h 41 min
Vizualizări: 391
American Psycho

    Pentru orice persoană cu o urmă de empatie, crima, mai ales cea în serie, este un act care pur și simplu nu-și are explicația decât în nebunie și lipsă totală de control.

    American Psycho nu doar cuprinde și ilustrează comportamentul bizar al unui criminal, dar arată mediu în care se naște, care-l provoacă. Arată care părți din noi se aseamănă cel mai bine unui astfel de monstru și care dintre caracteristici, dacă nu sunt educate și slefuite, pot ieși de sub control. Oricum, ciudat este faptul că majoritatea criminalilor în serie sunt oameni inteligenți.

    Psihopatul filmului este Patrick Bateman, corporatist american la firma propriului tată. Trăiește într-un cerc social construit pe orgolii nejustificate, ego-uri și tot felul de lucruri făcute pe la spatele celuilalt. Bateman se auto-introduce în scenă ca un personaj care se ascunde în spatele unei iluzii care, cu timpul, nu-l mai poate ascunde.

    Ca în orice rol în care apare, Christian Bale își joacă personajul în așa manieră încât nu ai cum să îl uiți.

    Filmul a întâlnit ceva dificultăți în adaptarea după cartea din care s-a inspirat(American Psycho), iar rezultatul final a fost descris de mulți critici ca fiind mult prea influențat de feminismul directorului de film. Asta, bineînțeles, dacă este comparat cu volumul. 


    Nu mă pot opri din a lăsa fragmentul astă scris aici:

,, My pain is constant and sharp and I do not hope for a better world for anyone. In fact, I want my pain to be inflicted on others. I want no one to escape. But even after admitting this, there is no catharsis. My punishment continues to elude me and I gain no deeper knowledge of myself. No new knowledge can be extracted from my telling. This confession has meant...nothing.”

Spune-ți părerea

Comentarii

Fii primul care comentează

Alte filme