Descriere

Anihilarea
An: 2018
Durată: 1 h 55 min
Vizualizări: 1017
Annihilation

    Sunt multe filme bune care abordează diverse teme într-un mod simplist, filme în care cheile înțelegerii sunt predate ușor prin replici sau cadre ușor de înțeles.

    Annihilation este unul dintre acele filme SF care abordează teme complicate într-un mod la fel de complex.

    Un meteorit trece de stratul de ozon și lovește un far aflat, evident, lângă o plajă. Nu se întâmplă nici o explozie apocaliptică, extratereștrii nu invadează planeta și nici măcar farul nu este distrus, ci se petrece un fenomen energetic. Un câmp electro-magneto-colorat începe să se mărească plecând din jurul farului, iar tot ceea ce intră în acel câmp nu se mai întoarce.

    După multe cercetări și echipe de soldați piedute în încercarea de a găsi răspunsuri, se ia decizia ca de această dată se se trimită o echipă de cercetători.

    Odată intrate în acel câmp, numit The Shimmer, începe adevărata complexitate a filmului.

    Ca orice alt film de ficțiune Anihilation este plin de imagini noi, de idei noi puternice, fie frumoase, fie înspăimântătoare, dar mai ales complexe.

    Tot misterul se învârte în jurul vieții și a dorinței naturale, atât de greu de înțeles, de autodistrugere.

    Având în vedere că este realizat după volumul The Shimmer, pe tot parcursul peliculei se simte lipsa de detalii sau dezvoltare pe care o regăsești într-un volum scris. Actorii nu îmi par a fi neapărat extraordinari în rolurile lor, însă filmul crează o tensiune care te prinde până la capăt. De adăugat doar că finalul filmului poate fi greu de urmărit.


Un mic hint despre The Shimmer: „It's not destroying. It's making something new.”

Spune-ți părerea

Comentarii

Fii primul care comentează

Alte filme