Descriere

Maria, Regina României
An: 2019
Durată: 1 h 50 min
Vizualizări: 910
Maria, Regina României

Maria, Regina Romaniei

     Adevărul este că, la nivel de societate, știm mult prea puține despre istoria noastră ca popor. Poate că multe din ceea ce știm nici nu sunt informații precise.

    Din punctul meu de vedere acest dezinteres față de istoria pe care am parcurs-o ca popor are multiple și evidente efecte nefaste, de aceea m-am bucurat cu atât mai mult de fantastica realizare a filmului Maria, Regina României.

    Povestea filmului se petrece în primăvara de după încheierea Primului Război Mondial și urmărește desfășurarea tratativelor de pace din Conferința de Pace de la Paris -1919. Cei mai mulți am auzit de numele Brătianu și de greutatea pe care o are în istoria politică a României, sau poate doar am auzit numele Brătinau, însă în timpul Conferinței de Pace vocea lui nu mai avea aceeași putere pe care o avea în interiorul granițelor României.

    Aflând despre inevitabilul eșec al politicienilor, regele Ferdinand I ia o decizie riscantă pentru o monarhie care nu ar fi trebuit să se implice în treburile politice: își roagă soția, pe Maria, să călătorească la Paris, sub pretextul de a strânge echipamente medicale, cu intenția de a-și folosit legăturile pentru a interveni în desfășurerea tratativelor.

    Fiind o producție româno-britanică, Maria, Regina României capătă ușor aerul naționalist-motivațional pe care îl regăsim atât de des în producțiile străine și atât de rar la noi.

    Este un film despre sexism, politică, istorie și despre un caracter care ar trebui să urce mai sus în atenția și admirația românilor. Roxana Lupu este o superbă Regina Maria.

    Cum istoria noastră este atât de bogată, mi-ar plăcea să vad tot mai des filme de acest gen.


    O parte din discuția Reginei Maria cu președintele american Woodrow Wilson:

   „-Dacă țara voastră este atât de bogată, atunci de ce poporul vostru moare de foame?

    -Căci bogățiile țării mele au fost prădate de germani, iar acum pericolul bolșevic se poate răspândi în întreaga Europă precum ciuma. Vă reamintesc, domnule președinte, chiar anul trecut au anihilat familia Romanov, parte a familiei mele, așa că este în interesul tuturor națiunilor europene dar și al SUA să-i oprim. Așa că puteți vedea că nu pot și nu mă voi odihni până când îmi salvez țara din fața greutăților. Cu sau fără ajutprul dumneavoastră.”

Spune-ți părerea

Comentarii

Fii primul care comentează

Alte filme