Descriere

An: 2020
Durată: 1 h 38 min
Vizualizări: 2157
Miami Bici

     După ce am fost neplăcut surprins de finanțarea de 100.000€ primită de 5Gang pentru a realiza un film despre propria ,,trupă”, nu mai așteptam vreo realizare măcar decentă în lumea filmului românesc. Nu mi-am făcut iluzii sau speranțe în ceea ce privește Miami Bici, dar mi-am propus să îl văd măcar din dorința aia de-a nu muri prost.

    Însă, spre deosebire de filmul 5Gang, producția Miami Bici nu doar că și-a atins scopul de a mă face să râd, dar a și îndepărtat hate-ul(oarecum nejustificat) pe care îl aveam la începutul filmului.

    Acțiunea este simplă. Doi românache sătui de sărăcie vor să plece pă America să facă bani ușori lucrând pentru un alt confrate român. Lucrurile se strică nu doar pentru că job-ul lor presupune activități ilegale, ci și pentru că Piciu՚ și Bilă sunt proști de bubuie.

    Că bubuie de prostie e una, dar faptul că vezi în ei reflexia unei persoane cunoscute dovedește că au reușit să integreze bine spiritul bijnițaro-descurcăreț al românului cu structura unei comedii americane.

    Din puncte de vedere tehnic(atât cât ne pricepem) cred că este unul dintre cele mai bune filme românești: sunetul e clar, înțelegi ce se vorbește, imaginea arată foarte bine.

    Matei Dima și Codin Maticiuc nu sunt tocmai cei mai grozavi actori, dar fac fața bine ipostazei în care s-au pus. Partea de actorie americană(sau cubaneză) lasă în schimb de dorit.

    Nu e un film grozav, nu e un film prost, dar e un film care merită văzut atunci când vrei să răzi de umor românesc.


    Ca tot românul, uite de ce vor să plece Piciu՚ și Bilă în America: ,,Sunt sătul de sărăcie. Sunt alergic la sărăcie!”

Spune-ți părerea

Comentarii

Stefan

16/12/2020 00:45

Ba pula mea nu merge e de căcat

Alte filme