Descriere

Câini
An: 2016
Durată: 1 h 44 min
Vizualizări: 724
Câini

Câini     Filmul Câini nu îmi pare să își fi propus să mizeze pe complexitatea intrigii sau să încerce să ascundă metoda românului de a se descurca cum poate, folosind ceea ce are, de nevoie. Se axează însă pe ceea ce camera, sunetul și actorii au mai bun de oferit.

    Subiectul se leagă de un fel de mafie româno-rusă, iar intriga de reacția băiatului de la oraș când este pus în fața realităților unei zone sterpe a unui sat din Dobrogea.

    Roman, nepotul lui Nea Alecu, vrea să vadă și să se ocupe personal de vânzarea pământului moștenit. Ajuns în satul ăla mic, undeva pe lângă Tulcea, află că bucata de pământ e atât de întinsă încât îl face să își pună semne de întrebare.

    În vreme ce pregătea tot ce era nevoie pentru vânzare, Roman primește o vizită de la milițianul din sat, Nea Epure. Într-o discuție pe prispă, Nea Epure îi spune tânărului că Nea Alecu era un criminal, că mai bine pleacă și lasă pe alții să se ocupe de documente. Tânărul nu ascultă și este nevoit să se confrunte cu ”oamenii lui Nea Alecu”.

    Apare poliția, bucăți de cadavre, apoi iarăși poliția, apoi cadavre întregi.

    Primele scene nu mi-au promis mult și de aici nu am putut evita o formă inițială de scepticism, însă intensitatea filmului m-a scufundat tot mai adânc în atenție și m-a tinut așa până la final.


    Cap-coadă, Câini merită văzut pentru starea pe care o transimite, pentru ironia inteligent integrată și pentru trio-ul actorilor principali.

    „Aștia tineri, ei zice că judecă cu mintea, dar nu se uită în jos să vadă cum merge lumea. Păi cum să judeci dacă nu vezi?”

Spune-ți părerea

Comentarii

Fii primul care comentează

Alte filme