Descriere

An: 2016
Durată: 1 h 26 min
Vizualizări: 839
Două lozuri

    Evident inspirată din nuvela lui Caragiale, poveste filmului Două Lozuri aduce și adaptează prezentului comedia marelui dramaturg.

    Avem 3 personaje principale care sunt turnate pe câte un tipar, pe câte un fel de a fi al românului contemporan. Îl avem pe Dinel, om cumsecade, naiv și muncitor din fire, pe Vasile a.k.a Sile, cel care pariează pe orice și cunoaște fotbalul mai bine decât își cunoaște propria mâncar, iar la final mai rămâne Pompiliu, care este tipul de persoană pe care am întâlnit-o cel mai des în anul 2020 și nu numai, conspiraționistul.

    Totul începe cumva tradițional: unul dintre ei are nevoie de bani. La o cârciumă unde se adună toți 3, dintr-o vorbă în alta, se hotărăsc să cumpere împreună un bilet la Loto. Pentru cel care vizionează nu e mare surpriză să afle că biletul este câștigător și că se face pierdut, este surprinzător doar modul în care cei trei pleacă în căutarea lui.

    Spre deosebire de majoritatea filmelor de comedie Două Lozuri are un ritm diferit, constant și fără acumulari de energie. Dacă în multe alte filme comedia reieșea tocmai din glume livrate intenționat sau reacții exagerate, aici comedia reiese din ironie, din felul personajelor de a fi.

    Este un tip de comic bun, chiar foarte bun pe alocuri și în ciuda faptului că nu mi-a transmis o energie așa cum m-aș fi așteptat de la un film de acest gen, au fost destul de multe momente în care am răs puternic.


    Auziți, dacă vreți să faceți bani rapid vă dau sfat:

    „-Începe acum Rapid-Brașov și ai cotă 18 la 1 că marchează Botezatu' în repriza a doua. Asta înseamnă că dacă bagi 10 lei, scoți 180, bagi 100: cât scoți bă Filip?

    -1800.

    -Ai văzut?”

Spune-ți părerea

Comentarii

Fii primul care comentează

Alte filme