Descriere

Cercul poeţilor dispăruţi
An: 1989
Durată: 2 h 20 min
Vizualizări: 392
Dead Poets Society

       Sistemul de învățământ a devenit un prag al vieții peste care trebuie să pășim cu toții, mai mult sau mai puțin, dar din păcate există și acele excepții pentru care studiul devine o obligație de familie. Cunoaștem sau am auzit cu toții despre o astfel de persoană.

       Academia Welton promovează patru stâlpi de formare morală și profesională pentru studenților săi: Tradiție, Onoare, Disciplină, Excelență iar fiecare stâlp pare a susține un important aspect al unui băiat ,,soon to be a man”.

       Neil Perry este un student al acestei academii pentru băieți, însă unul cu o fire mai degrabă poetică. Își dorește să urmeze o carieră în actorie, talentul nu îi lipsește însă tătăl se opune vehement. Alături de Neil sunt și câțivă colegi care ar prefera să țintească după propriile visuri.

       În acest regim militar de învățare își face apariția un profesor al unei alte materii de studiu. Un profesor al unei vieți trăite în echilibru, cu disciplină, cu excelență umană și în ciuda tradiției, liberă.

       Dacă până în prezent nu ați fost atinși de frumosul sensibil al lui Robin Williams și de firul plăcut al perspectivei unei vieți trăite la persoana I, poate că ar trebui să ocoliți această ecranizare sau din contră, dacă asta căutați să învățați, puteți da ,,repeat” asupra unelor secvențe.

       Cap-coadă nu este cel mai captivant, dar atunci când te prinde o face până aproape de lacrimi.

       ,,We don’t read and write poetry because it’s cute. We read and write poetry because we are members of the human race. And the human race is filled with passion. And medicine, law, business, engineering, these are noble pursuits and necessary to sustain life. But poetry, beauty, romance, love, these are what we stay alive for``.

 

Pro

    • Durata este acceptabilă
    • Îți pune creierul în mișcare

Contra

    • Unele secvențe sunt lipsite de informație și transmit numai energia cadrului
    • În prezent contextul nu cred că se mai aplică în atât de multe cazuri ca în secolul trecut
Spune-ți părerea

Comentarii

Fii primul care comentează

Alte filme