Descriere

Tânărul Papă
An: 2017
Durată: 0 h 0 min
Vizualizări: 407
The Young Pope

The Young Pope HBO

Despre The Young Pope

 

 

    The Young Pope propune pentru propria poveste două premiere: pontificarea celui mai tânăr papă din istorie care este și primul papă de origine americană.

    Lenny Belardo este numele celui care are să devină primul Pius al XIII-lea. Tinerețea lui pare a aduce o nouă formă de mister asupra Vaticanului, iar metodele sale cu siguranță surprind lumea catolică.

    Seria este scurtă, având doar 1 sezon de 10 episoade cu aproximativ 55 de minute per episod, însă se va continua cu o altă serie la fel de scurtă: The New Pope.

 

Episodul Pilot vs Restul Serialului

 

    Încă din primul episod, The Young Pope debutează plin de forța creatoare din spatele producției. Lenny își ocupă poziția la Vatican, oferă celebrul discurs al papei la pontificat și începe să se familiarizeze cu regulile, privilegiile și responsabilitățile înaltei poziții pe care a primit-o.

    Primele două episoade ale seriei sunt diferite de restul prin simplul fapt că nu au nici o temă introductivă.

 

Și dacă vrei să știi mai multe, but no spoilers

 

    The Young Pope este unul dintre puținele seriale care excelează în toate aspectele: text, imagine, sunet, muzică, actori și metafore fără a fi nevoie să folosească nimic altceva decât cadre și să își însușească ceva din misterul pe care biserica îl valorifică de atâta vreme.

    Jude Law joacă un papă inteligent, cu dar divin și spre mirarea tuturor, un papă șarmant.

    Serialul te lasă să arunci un ochi în spatele porților mereu ferecate ale bisericii, vorbește și despre statul-afacere care este Vaticanul și de structura ierarhică din spatele unui pontif. Arată manipularea, strategii, regulile uneori absurde și felul în care se derulează viața într-un univers parcă rupt de restul lumii.

    The Young Pope este un serial pentru ochi, pentru minte, pentru artă și pentru suflet.

 

 

Spune-ți părerea

Comentarii

Fii primul care comentează

Alte filme