Descriere

Shadows
An: 2014
Durată: 0 h 0 min
Vizualizări: 1106
Umbre

Umbre

Despre Umbre

 

    Umbre este despre partea mafiotă(fostă bișnițară) a vieții în România. În centrul atenției este Relu Oncescu, tată cu două locuri de muncă: în ceea ce ține de legalitate este taximetrist în București, iar în ilegalitate este un recuperator pentru capii mafiei.

    Dubla viață a lui Relu începe a se complica cu adevărat în momentul în care o moarte accidentală survine. Situația la locurile de muncă se complică tot mai mult, iar pe măsură ce el se străduie să facă față lucrurilor, familia începe să i se destrame.

    Serialul a ajuns până în prezent la 3 sezoane cu o durată a episoadelor care crește de la 45 de minute până peste 1 oră per episod.

 

Episod Pilot vs Restul Serialului

 

    Serialul începe foarte promițător încă de la primul episod. Aflăm rapid cu ceea ce se ocupă Relu și ne conturăm o idee rapidă despre caracterul său. Se prezintă foarte bine structura ierarhică a personajelor și se creionează masca sub care toate aceste sunt ascunse în viața de zi cu zi din București.

    După părerea mea, de la primul episod până la ultimul, Umbre devine tot mai bun: povestea înaintează surprinzător în vreme ce personajele evoluează sau dispar de îndată ce povestea o cere. Episodul Pilot este doar mostra care te face să vizionezi restul serialului.

 

Și dacă vrei să știi mai multe, but no spoilers

 

    Spre deosebire de producțile românești de televiziune cu care suntem obișnuiți serialul Umbre surprinde în fiecare aspect. Actorii sunt incredibil de bine distribuiți pe rol, în special Șerban Pavlu care are toate șansele să facă din Relu un icon al producțiilor românești de acest gen.

    Ceea ce îmi place la serialul este că nu neagă realitatea vieții în România, cu sărăcia, modul de exprimare, obiceiurile alimentare sau metodele de a rezolva afacerile. Nu imită imaginea deja arhifolosită a mafiei italiene, americane sau de orice altă naționalitate, iar acolo unde însă este necesar să fure anumite calități, esența românescă este încă vizibilă.

    Pentru mine este cel mai bun serial românesc până în prezent.

Spune-ți părerea

Comentarii

Fii primul care comentează

Alte filme