Descriere

Cu picioarele pe Pământ, cu Zac Efron
An: 2020
Durată: 0 h 0 min
Vizualizări: 394
Down To Earth

Down To Earth

Despre Down To Earth

 

    Down To Earth este o mini-serie tip documentar care îl are prezentator pe Zac Efron. Sătul de agitația și modul de viața consumatorist de la Hollywood, Efron pleacă în diferite locații pe glob pentru a căuta sau mai bine spus promova metode bio-sustenabile de viață.

    Co-prezentatorul este Darin Olien, un guru al sănătății care ne lasă impresia că a mai vizitat locurile prezentate în serie și că el este cel care l-a ghidat pe Zac în această aventură.

    Mini-Seria are 8 episoade a câte aproximativ 40 de minute. Primul episod începe cu ingeniozitetea Islandei pentru a se sfârși în farmacia din mijlocul junglei amazoniene.

 

Episod Pilot vs Restul Serialului

 

    Seria începe cu ideea pe care Zac Efron și-a dorit cu adevărat să o expună prin acest tip de documentar: să revenim cu picioarele pe pământ.

    În afară de o introducere rapidă și plăcută, episodul pilot și restul serialului sunt la fel de bine realizate.

 

Și dacă vrei să știi mai multe, but no spoilers

 

    Înainte de a mă apuca la rându-mi să recomand această serie am aruncat un ochi la diferite recenzii și opinii asupra calității conținutului. Atât Darin cât și Efron sunt luați peste picior pentru un conținut prea puțin cuprinzător în informații pentru a putea fi numit documentar, iar dacă privești lucrurile din acest unghi și compari Down To Earth cu alte documentare, vei ști că acei critici au dreptate.

    Totuși, din punctul meu de vedere, călătoria lor nu este cu scopul de a cerceta și documenta lucrurile pe care nici ei nu le înțeleg în adevărata profunzime. Seria are tocmai acest scop atât de bine enunțat în titlul, adică de a crea o conștiință colectivă asupa bio-sustenabilități, asupra importanței pe care trebuie să o acordăm lucrurilor mici și pe care nu credem că le putem influența. Pe scurt: important nu e neapărat ce vinzi, ci cine o face și cum o face.

    Este vorba de a reveni cu picioarele pe Pământ și asta nu doar pentru a conștientiza că modul nostru de viața îmbolnăvește planeta pe termen lung, ci să conștientizăm faptul că soluții există, că ele funcționează și mai ales că ne putem îmbunătății calitatea vieții diminuând la maximum răul pe care confortul nostru îl produce.

    Este o serie informativă, carismatică, dincolo de actorul de Hollywood și mai aproape de idea de om. Ne aduce aminte că atât în străfundul sufletui nostru, cât și în anatomia noastră, suntem mai aproape de natură decât de orice altceva.

Spune-ți părerea

Comentarii

Fii primul care comentează

Alte filme